قالب وردپرس افزونه وردپرس
خانه / انواع دانه قهوه / دانه قهوه کنیا ؛ کیفیتی بی نظیر و عطر و طعم مثال زدنی

دانه قهوه کنیا ؛ کیفیتی بی نظیر و عطر و طعم مثال زدنی

دانه قهوه کنیا بی شک جزو بهترین و با کیفیت ترین قهوه های جهان به شمار می آید. با اینکه کشور کنیا در کنار کشور اتیوپی که زادگاه کشور قهوه میباشد واقع شده اما شروع کشت قهوه در این کشور خیلی دیر آغاز شد زیرا اکثر مردمان کنیا چای نوش بوده و از چای استفاده میکردند.

تاریخچه کشت قهوه در کشور کنیا به سال 1893 میلادی باز میکردد که مبلغان مسیحی در آن زمان درختچه های قهوه را از ئونینون وار کشور کنیا کردند. در زمان های قدیم که کنیا زیر سلطنت بریتانیا به سر میبرد قهوه این کشور مستقیما به لندن فرستاده میشد و در آنجا به فروش میرفت. در سال 1993 قرار دادی به نام قرار داد قهوه میان دو کشور امضاء شد که حق فروش قهوه توسط آن به خود کنیایی ها داده شد.

یک سال پس از تصویب قرارداد کنیا سیستم مزائده قهوه را آغاز کرد و آن سیستم مزائده تا به امروز مورد استفاده قرار گرفته است. در حال حاضر این کشور جزو بهترین تولیدکنندگان قهوه در جهان به شمار می آید و انجمن قهوه این کشور نقش بسیار زیادی در کیفیت قهوه این کشور ایفا کرده است.

منطقه های کشت قهوه در کشور کنیا

در کشور کنیا قهوه هم در مزارع کوچک و هم در مزارع بزرگ و به صورت انبوه کشت میشود. قهوه در مزرع های کوچک کنیا به کارگاه های کوچک منتقل میشوند و سپس با روش فراوری مرطوب تهیه میشوند. کشت قهوه در کنیا از کوهپایه های کوه پنج هزار متری کنیا آغز میشود و تا جنوب و نزدیکی پایتخت این کشور ادامه پیدا میکند. بیشترین قهوه های کشور کنیا در منطقه مرکزی و نزدیک کوه کنیا کشت میشود و با نام پایتخت این کشور یعنی (نایروبی) به فروش میرسد.

دانه قهوه سبز کنیا

 

عطر و طعم دانه قهوه کنیا

بسیاری از مردمان جهان معتقدند که قهوه کنیا جزو متعادلترین و همچنین پیچیده ترین قهوه های دنیاست. قهوه کنیا اسیدیته ای شراب مانند و قدرتمندی دارد که هنگام خوردن به ما حس اغوا کننده عجیب و شیرینی دست میدهد. قهوه های کنیا دارای بادی متوسطی هستند ؛ اما نیز میتوان گفت که بادی آنها نیز دارای چند بعد بوده و بسیار عمیق میباشد.قهوه های کنیا نیز از لحاظ طعم با یکدیگر تفاوت دارند که بستگی به روش فراوری آنان دارد.

بعضی از قهوه های کنیا که با روش خشک فراوری میشوند دارای طعمی شبیه به توت و ما بقی آنان طعمی شبیه به مرکبات دارند. آن دسته از قهوه های کنیا که به روش فراوری خشک تهیه میشوند و طعمی شبیه به توت دارند جزء محبوبترین و اسپشیال ترین قهوه های جهان میباشند. قهوه های کنیا به طور معمول بسیار تمیز و پاکیزه میباشند و همچنین آنان فاقد طعم های ناپسند و دارویی میباشند.

زیر گونه های دانه قهوه کنیا

برخی از زیر گونه های قهوه کنیا که در این کشور تولید و کشت میشود عبارت اند از :

  • مرو (meru)
  • نیری (nyeri)
  • ناکورو (nakuru)
  • امبو (mebu)
  • کیسی (kisii)
  • مورانگا (muranga)
  • کیامبو (kiambu)
  • کیرینیاگا (kirinyaga)
  • ماچاکوس (machakos)
  • ترنس زویا (trans-Nzoia)
  • کیو (keiyo)
  • ماراکوت (marakwet)

معرفی زیر گونه های دانه قهوه کنیا

مرو :

این قهوه در ارتفاعات 1300 الی 1950 متر بالا تر از سطح دریا رشد میکند و در بین ماه های اکتبر الی دسامبر برداشت میشود.زیرگونه های این قهوه عبارت اند از : SL34…..SL28…..K7…..Batian…..Ruiru11

نیری :

این قهوه در ارتفاعات 1200 الی 2300 متر بالاتر از سطح دریا رشد میکند و در بین ماه های اکتبر الی دسامبر برداشت میشود.زیرگونه های این قهوه عبارت اند از : SL34…..SL28…..Batian…..Ruiru11

ناکورو : این قهوه در ارتفاعات 1850 الی 2200 متر بالاتر از سطح دریا رشد میکند و در بین ماه های اکتبر الی دسامبر برداشت میشود.زیرگونه های این قهوه عبارت اند از : SL34…..SL28…..Batian…..Ruiru

امبو :

این قهوه در ارتفاعات 1300 الی 1900 متر بالاتر از سطح دریا رشد میکند و در بین ماه های اکتبر الی دسامبر برداشت میشوند.زیرگونه های این قهوه عبارت اند از : SL34…..SL28…..K7…..Batian…..Ruiru11

کیسی :

این قهوه در ارتفاعات 1450 الی 1800 متر بالاتر از سطح دریا رشد میکند و در بین ماه های اکتبر الی دسامبر برداشت میشود.زیرگونه های این قهوه عبارت اند از : SL28…..SL34…..Blue mountain…..K7

تماس باما

مورانگا :

این قهوه در ارتفاعات 1350 الی 1950 متر بالاتر از سطح دریا رشد میکند و در بین ماه های اکتبر تا دسامبر برداشت میشود. زیرگونه های این قهوه عبارت اند از : SL28…..SL34…..Ruiru…..Batian

کیامبو :

این دانه قهوه در ارتفاعات 1500 الی 2200 متر بالاتر از سطح دریا رشد میکند و در بین ماه های اکتبر الی دسامبر برداشت میشود.زیرگونه های این قهوه عبارت اند از : SL28…..SL34…..Ruiru11…..Batian

کیرینیاگا :

این دانه قهوه در ارتفاعات 1300 الی 1900 متر بالاتر از سطح دریا رشد میکند و در ماه های اکتبر الی دسامبر برداشت میشود. زیرگونه های این قهوه عبارت اند از : SL28…..SL34…..Ruiru…..Batian

ماچاکوس :

این دانه قهوه در ارتفاع 1400 الی 1850 متر بالاتر از سطح دریا رشد میکند و در ماه های اکتبر الی دسامبر برداشت میشود. زیرگونه های این قهوه عبارت اند از : SL28…..SL34

ترنس زویا – کیو – ماراکوت :

این قهوه ها همگی در ارتفاع 1500 الی 1900 متر بالاتر از سطح دریا رشد میکند و در ماه های اکتبر الی دسامبر برداشت میشوند.زیرگونه های این قهوه ها عبارت اند از : SL28…..SL34…..Ruiru11…..Batian

امیدواریم از خواندن این مطلب لذت برده باشید، برای اطلاع دقیق و لحظه ای قیمت به روز دانه قهوه با ما تماس بگیرید و یا از صفحه قیمت روز قهوه (اینجا) دیدن نمایید، همچنین برای اطلاع کامل و جامع درباره دانه قهوه به صفحه مقالات (اینجا) ما مراجعه فرمایید و با نظرات و پیشنهادات خود مارا در این امر یاری نمایید

منبع

مطلب پیشنهادی

قهوه عربی

طرز تهیه قهوه عربی به وسیله ی دله

طرز تهیه قهوه عربی به وسیله ی دله دله یک قهوه جوش دستی میباشد که …

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *