آموزش رست قهوه و تاثییرات رست بر روی قهوه
آموزش رست قهوه ! اگر میخوایید که به صورت یک رست کننده حرفه ای فعالیت نمایید و به یک رست مَن حرفه ای تبدیل شوید ، بهتر است که این مطلب را با دقت مطالعه نمایید؛ در ادامه با کافه ایرانی همراه باشید .
در ابتدا شما عزیزان باید اصل رست قهوه را بیاموزید که این کار چندان ساده نمیباشد؛
زیرا شما عزیزان برای اینکه بخواهیید تنظیمات رست قهوه را انجام دهید ، باید به عواملی همچون محل کشت قهوه( قهوه ای که در آنجا کشت شده و به عمل آمده است) ، ارتفاع کشت قهوه ، رطوبت موجود درون دانه قهوه ، ویژگی های عطری و طعمی ، رطوبت هوای محل کشت و دیگر مسائل توجه نمایید .
اگر این نکات را در نظر نگیرید و تنظیمات را به درستی انجام ندهید ، ممکن است که در زمان رست دانه های قهوه زیاد از حد پخته شوند و یا بسوزند.
اصول رست قهوه
در این مطلب سعی داریم تا اصول رست قهوه را به شما عزیزان توضیخ دهیم و رست قهوه را برای شما عزیزان آموزش دهیم.
در ابتدا باید بدانید که دانه های سخت و دانه های نرم دارای چه ویژگی هایی هستند و سخت بودن و یا نرم بودن دانه های قهوه چطور میتواند بر روی قهوه تاثییر بگذارد.
دانه های نرم و سفت قهوه
در اینجا قصد نداریم تا به صورت تخصصی درباره دانه های نرم و سخت قهوه صحبت نماییم؛ از این رو بحثمان تنها درباره دو نوع کلی دانه نرم قهوه و دانه سخت یا همان دانه سفت قهوه میباشد و درجه های آنها را در نظر نمیگیریم.
با کافه ایرانی همراه باشید .
دلیل اختلاف تراکم و چکالی در دانه قهوه سبز چیست؟
احتمالا این موضوع را میدانید که دانه های قهوه که در ارتفاعات بالا کشت میشوند دارای کیفیت بهتری هستند.
علت بالاتر بودن کیفیت دانه های قهوه که در ارتفاع بالا کشت میشوند مربوط به تراکم دانه های قهوه میباشد .
به طور کلی دمای هوا در ارتفاعات بالا از دیگر منطقه ها پایین تر است .
این مسئله درست است که دمای هوا به فاصله منطقه با خط استوا بستگی دارد اما با این حال نمیتوان از تاثیر ارتفاع بر روی منظقه کشت قهوه چشم پوشی نمود.
هرچه محیطی که قهوه در آن کشت میشود دارای آب و هوایی گرم تر باشد ، رشد دانه ها با سرعت کمتری صورت میگیرد .
این نوع دانه های قهوه بسیار مطلوب ترهستند، چراکه میزان قند موجود در آنها بیشتر هستد .
همچنین فراموش نشود که عطر و طعم این قهوه بیشتر امکان رشد داشته و همچنین دانه قهوه اسیدیته خوبی را در خود جای داده است .
به اینگونه از دانه های قهوه ، دانه قهوه سفت و یا دانه قهوه سخت گفته میشود.
از سوی دیگر، دانه قهوه نرم در منطقه های کم ارتفاع تر رشد میکند.
رشد و رسیدن این دانه ها به دلیل دمای هوای بالا سریع تر صورت میگرد.
از این رو عوامل دیگری نیز همچون نوع آب و هوا، نوع گونه دانه قهوه ، کیفیت خاک قهوه کشت شده ،روش تهیه و دیگر موارد دیگر بر روی چگالی قهوه تاثیر میگذارد .
در نظر داشته باشید که طراکم دانه قهوه به مقدار رطوبت موجود در قهوه نیز وابسته میباشد .
به طور کلی باید در نظر داشت که نباید از مواردی همچون تازگی ، نحوه نگه داری ، کیفیت پردازش و … غافل شد.
نکته : توجه داشته باشید که ارتفاع کشت قهوه ، تنها یکی از عوامل تاثیر گذار بر روی تراکم قهوه است؛ اما ارتفاع کشت قهوه میتواند یک معیار آسان برای مقایسه تراکم دانه قهوه باشد.
راه تشخیص دانه قهوه سخت و نرم
شما عزیزان میتوانید با اطلاعاتی درباره محل کشت قهوه ، دانه های سفت و دانه های نرم قهوه را از یکدیگر جدا سازید؛
اما اگر اطلاعاتی درباره محل کشت قهوه مورد نظر ندارید ، بهترین کار برای تشخیص اینکه دانه سفت است یا نرم ،نگاه کردن به خود دانه قهوه میباشد .
کافیست تا شما با دقت به خط میان دانه قهوه نگاه نمایید .
زمانی که خط دانه قهوه پهن تر و بازتر باشد ، دانه قهوه نرم تر است.
از طرف دیگر زمانی که خط وسط دانه قهوه نازک تر و فشرده تر باشد ، دانه سخت تر است .
موارد گفته شده در بالا ساده ترین روش برای تشخیص تراکم یا همان سفتی و نرمی قهوه است اما روش های علمی دقیقی برای محاسبه دقیق تراکم قهوه وجود دارد.
اصول رست دانه قهوه سخت و نرم
در آغاز این نکته را در نظر داشته باشید که برای رست کردن دانه قهوه ، هیچگونه فرمول جادویی وجود ندارد؛ تنها در این کار متغیر هایی وجود دارد که باید آنها را در هنگام رست قهوه در نظر گرفت.
با این حال ما توصیه برخی از افرادی که در زمینه رست قهوه به صورت حرفه ای فعالیت میکنند را برای شما عزیزان آورده ایم
“سزار ماگانا ” یک رست کننده حرفه ای قهوه معتقد است که میزان ظرفیت جذب گرما توسط دانه های قهوه دلیل اصلی تفاوت تراکم دانه های قهوه است.
همچنین میگوید :
دانه های سفت و سخت قهوه ، بهتر از دانه های نرم قهوه از خود واکنش نشان میدهند.
از این رو توسعه و برجسته تر کردن ویژگی های طعم و عطری قهوه بهتر صورت میگیرد.
با این حال باید در نظر داشته باشید که اینگونه دانه ها نسبت به گرما مقاوم تر میباشند .
“ماگنا ” در ادامه میگوید :
در دانه های نرم قهوه حفره هایی وجود دارد که سبب میشود فرایند انتقال گرما با سرعت کم و به آرامی صورت گیرد .
از این رو نتیجه میگیریم که اگر میخواهیم این سرعت را افزایش دهیم و دانه های نرم را بیش از اندازه در معرض گرما قرار دهیم ، احتمال اینکه سطح دانه قهوه بسوزد ، بسیار زیاد و حتمی است .
از این رو بهتر است که برای رست کردن دانه های نرم قهوه ، از درجه حرارت پایین تر و مناسب تری استفاده کنید.
“””””” به یاد داشته باشید که تراکم دانه قهوه همه چیز نیست””””””
این جمله یکی از توصیه های ” جوبم ” یکی از رست کننده های حرفه ای قهوه میباشد .
” جو بم ” میگوید : باید در نظر داشته باشید انتخاب تنظیمات رست قهوه تنها به در نظر گرفتن ارتفاع رشد قهوه محدود نمیشود.
دانه های قهوه از جهات دیگری با هم تفاوت دارند که یکی از این موارد سِن دانه های قهوه میباشد.
تا به اینجا فکر کنم متوجه شده باشید که در هنگام رست قهوه به چه نکاتی باید توجه داشته باشید و چه نکاتی را باید در هنگام رست رعایت کنید.
یکی دیگر از نکاتی که باید به آن توجه داشته باشید این است که اگر یک نوع تنظیمات برای دانه های سخت در نظر بگیرید ، این کار بیفایده است و بر روی همه نوع قهوه های سخت ، نتیجه مطلوبی بر جای نمیگذارد.
سخن پایانی
در پایان باید به شما عزیزان یاد آور شویم که اگر اولین بارتان است که دانه قهوه را رست میدهد ، امکان دارد که از نتیجه خیلی راضی نباشید اما دلسرد نشوید.
با کسب کمی تجربه و بدست آوردن اطلاعات و آگاهی بیشتر درباره نوع گونه، منطقه کشت و …. بهتر میتوانید تنظیمات رست قهوه را انجام دهید و به نتیجه دلخواهتان برسید .
خرید قهوه رست شده
شما خریداران و مصرف کنندگان دانههای قهوه در ایران میتوانید دانه مرغوب قهوه را به صورت آنلاین تهیه نمایید. جهت سفارش و کسب اطلاعات بیشتر لطفا از طریق کانالهای ارتباطی زیر با ما تماس حاصل بفرمایید.
شماره تماس : 09129780370 محمد مهرسام
اینستاگرام : mehrsam_coffee@
وب سایت : www.coffeeirani.ir
آدرس دفتر: خیابان امام ، میدان شورا ، پاساژ ثنا ، طبقه همکف واحد 23
شرکت بازرگانی عقاب سبز مهرسام عرضه کننده انواع دانه قهوه در ایران
خریدی مطمئن،کیفیت بالا و پشتیبانی
حتی بعد از ارسال
قهوه را شرکتی، ارزان و با ضمانت کیفیت و فروش بخرید
ارسال بار به تمامی نقاط ایران
امیدواریم از خواندن این مطلب لذت برده باشید، برای اطلاع دقیق و لحظه ای قیمت به روز دانه قهوه با ما تماس بگیرید و یا از صفحه قیمت روز قهوه (اینجا) دیدن نمایید، همچنین برای اطلاع کامل و جامع درباره دانه قهوه به صفحه مقالات (اینجا) ما مراجعه فرمایید و با نظرات و پیشنهادات خود مارا در این امر یاری نمایید