انواع دانه قهوهمقالات
قهوه بوربون سانتوس
قهوه بوربون سانتوس معروف ترین قهوه در برزیل است.
قهوه سانتوس برزیل به روش خیس فراوری می شود.
قهوه سانتوس زیرا از طریق راه های بندری به مناطق دیگر صادر می شود نامش را از بندر سانتوس گرفته است.
مشخصات کلی ، طعمی و عطری قهوه بوربون عبارت اند از ؛
دارای کیفیت بالا ، اسیدیته ی پایین و عطر دلپذیر و طعم ملایم دلنشین آجیلی دارد.
بهتر است بدانید ک اسیدیته ی دانه قهوه بوربون نسبت به سایر میوه های قهوه برزیل اسیدیته ی بیشتری دارد.
علت اصلی اسیدیته ی پایین قهوه بوربون سانتوس رشد دانه این قهوه در مناطق کم ارتفاع است.
قهوه بوربون سانتوس در ارتفاعات بین 600 تا 1200 متر در منطقه میناس گریاس شمالی ایالت سائو پائولو کشت می شود. که حتی در مناطق مختلف دیگر آمریکای مرکزی در ارتفاعات بالای 1500 متر از سطح دریا رشد می کنند. که دارای کیفیت بالاتر و حتی اسیدیته ی بالاتر نسبت به مناطق دیگر دارد.
قهوه بوربون سانتوس مرغوب ترین قهوه (اسپشالتی کافی)
قهوه برزیل در بازار قهوه اسپشالتی ( قهوه های مرغوب) جز قدیمی ترین گونه می باشد.
قهوه برزیل در بیشتر مناطق این کشور به صورت ارگانیک(طبیعی) یا همان به روش خشک فراوری می شود.که همین امر باعث نگه داشتن طعم اصلی قهوه در دانه قهوه می شود و شیرینی میوه را در خود ذخیره می کند و شما با نوشیدن آن کاملا طعم خارق العاده آن را متوجه می شوید.
قهوه برزیل جزء گونه قهوه های کلاسیک و قدیمی عربیکا با نام اختصاصی بوربون شناخته می شوند. که قِدمت خیلی زیادی در تولید منطقه ی آمریکای لاتین دارد.
از قهوه های مرغوب منطقه آمریکای لاتین می توان به قهوه با نام تجاری سانتوس 2 یا اگر از زیر شاخه ی بوربون باشد به قهوه بوربون سانتوس 2 اشاره کرد.
عدد 2 نشانگر بالاترین درجه مرغوبیت است.
در بازار فروش قهوه های خاص عدد 2 حذف می شود که قهوه را به همان برزیل بوربون سانتوس یا برزیل سانتوس می شناسد.
اقدام مهمی که کشور برزیل توانست انجام دهد و در صنعت تولید قهوه و حتی صنعت اقتصادی این کشور نقس بسزایی داشت این بود که قوانین دست و پا گیر صادرات قهوه را لغو کرد که همین امر باعث شد مزارع بزرگ تولیدی قهوه خود را به صورت مستقیم در بازار کشورهای مصرف کننده به فروش برسانند.
قهوه مزارع بسیار بزرگ کشت قهوه برزیل(فازاندا) از لحاظ ویژگی طعمی شباهتی زیادی با گونه برزیل سانتوس یا بوربون سانتوس دارند که به قهوه های خاص آمریکا و اروپا تبدیل شده اند.

مناطق مهم کشت قهوه برزیل عبارت اند از:
سانتوس (Santos)
استیت برزیل (Estate Brazils)
پارانا (Parana)
موکوکا (Mococa)
سائوپائولو (Sao Paolo)
سرادو (Cerrado)
که حدود یک سوم تولید قهوه جهان را بر دست دارند.
برزیل در سال 2011 رهبر قهوه جهان نامیده شد . این کشور در مجموع در تولید قهوه سبز عربیکا و فوری بی نظیر است و در سال 2007 تولید قهوه اش به 2.7 میلیون تن رسید این یعنی بیش از دوبرابر ویتنام، حدود 3.5 میلیون نفر در این بخش فعال هستند.
شهر ریو به عنوان رهبر عربیکاها شناخته می شود.
قهوههای مرغوب برزیل در سه منطقه عمده کشت میشوند. قدیمیترین این مناطق، موجیانا (Mogiana) در کنار سائوپائولو گسترده شده و بهواسطهی خاک حاصلخیز، غنی و قرمز رنگش و نیز به قهوههای شیرین و با بادی (body) کاملش بسیار معروف است. تپههای ناهموار سول میناس (Sul Minas) در جنوب استان میناس گرایس (Minas Grais) در شمالشرقی سائوپائولو، قلب کشت قهوه برزیل و جایی است که دو تا از بزرگترین و معروفترین فازنداها یا مزارع بزرگ قهوه برزیل در آن قرار دارند: ایپانما و مونت آلگره. و منطقه سوم سرادو (Cerado) فلاتی مرتفع و کم آب که بین سائوپائولو و برازیلیا واقع شده، منطقه کشت جدیدی در این کشور است

قهوه های اسپشالتی برزیل
بازار قهوه خاص در برزیل دارای گونه های زیادی است که در مزارع بزرگ و کوچک کشت می شوند.
قهوه های کشت شده در مزارع بزرگ عبارت اند از :

ایپانما (Ipanema)
مونت آلگره (Mont Alegre)
بوآ ویستا (Boa Vista)
قهوه های کشت شده در مزارع کوچک عبارت اند از :
لاگوآ (Lagoa)
لامباری (Lambari)
فورتالزا (Fortaleza)
کورکامپو (Corcampo)
وردا (Vereda)
و…
بهتر است بدانید {برزیل بزرگترین تولیدکننده قهوه دنیاست.بیش از یک سوم قهوه دنیا را تولید میکند. این کشور امریکای جنوبی از زمانی که فرانسیسکو د ملو پالتا (Francisco De Mello Palheta) در سال ۱۷۲۷ قهوه را از کاین (Cayenne) گینه فرانسه به برزیل آورد، حاکم گینهی فرانسه هیچ تمایلی نداشت که انحصار کشت این دانهی پر منفعت را به این آسانی بشکند و آن را در اختیار برزیلیها قرار دهد؛ اما همسر حاکم که شیفته فرانسیسکو شده بود، دور از چشم شوهرش تعدادی دانه قهوه قابلکشت در اختیار فرانسیسکو قرار داد.
ویژگی های کلی قهوه بوربون سانتوس برزیل
مشخصات فیزیکی
-
کشور کشت کننده : برزیل – آمریکا لاتین
-
نوع دان : ۱۰۰% عربیکا – سانتوس
-
درجه رُست : متوسط
-
ارتفاع از سطح دریا : 600 تا 1200 متر
-
تولید سالانه : 50 میلیون کیسه
-
فروش به صورت دان و آسیاب به در خواست مصرف کننده
ویژگی های حسی قهوه ساتنوس
-
طعم : شیرین – شکلاتی – گلی – ادویه ای – احساس زبانی ملایم و نرم
-
اسیدیته : میوه ای – نسبتا پایین
-
بادی : متوسط رو به بالا
-
عطر و رایحه : ادویه و کارامل
شیوه فراوری قهوه برزیل

قهوه های ارگانیک در طول سال های گذشته در برزیل تولید چشم گیری داشته است.
مزارع های بسیاری مثل فازندا کاچوئریا (Cachoeria) و مزارع دیگر قهوه تولیدی خود را با نام تجاری بلو دِ برزیل (blue de brasil) به فروش می رسانند. که قهوه های طبیعی با کیفیت بالا کشت می کنند.
قهوه هایی که از این کشت زارها به بازار قهوه های خاص می روند قهوه هایی هستند که به روش خشک فراوری می شوند .
قهوه استیت برزیل به روش خیس فراوری شده که دارای طعم سبک و شفاف است. این قهوه به دو صورت کشت می شود؛
روش فراوری عسلی (Honey Processed)
یا روش فراوری نیمه مرطوب (Semi Washed)
در روش فراوری نیمه مرطوب میوه قهوه از پوست جدا شده اما دانه و پالپ چسبیده به آن با هم خشک می شوند.
در روش نیمه مرطوب قهوه مثل قهوه های طبیعی یعنی خشک دارای شیرینی بیشتری از میوه قهوه به خود جذب می کنند و با غلظت کامل و طعمی شیرین همراه هستند.
قهوه برزیلی طرفداران مخصوص به خود را دارد.
اگر که شما به دنبال نوشیدن یک قهوه با درجهی ترشی و تلخی متوسط هستید پیشنهاد میکنیم که این قهوه را امتحان کنید.
