انواع دانه قهوهمقالات
قهوه گواتمالا – پر طرفدارترین قهوه دنیا
قهوه ، اصلی ترین محصول صادراتی کشور گواتمالا در صنعت اقتصادی این کشور به حساب می آید.
قهوه گواتمالا یکی ار پرطرفدارترین قهوه دنیا می باشد.
کشور گواتمالا یکی از بزرگ ترین کشور های تولید کننده قهوه عربیکا در جهان به حساب می آید.
قهوه گواتمالا در میان قهوه دوستان جایگاه بسیار ویژه ای دارد.
قهوه گواتمالا دارای تعادل کاملی از غلظت، قدرت شیرینی با اسیدیته ی ملایم وعطر و طعم های پیچیده است.
دانه های قهوه ای که در گواتمالا رشد می کنند، به طور معمول دارای ویژگی های مزه ای هستند که یک Body کامل و طعم و مزه کاکائو و شکلاتی غنی و شیرینی مثل تافی را ارائه می دهد.

تاریخچه قهوه در گواتمالا
در سال 1750 قهوه اولین بار توسط مسیحیان به گواتمالا برده شد. اما در کل آلمانی ها بودند که در سال 1860 صنعت قهوه را در گواتمالا رایج دادند.از آنجا که کشور گواتمالا دارای شرایط آب و هوا و خاک عالی برای کشت دانه قهوه است.
در مدت بسیار کوتاه تولید قهوه به عنوان یکی از مهم ترین محصولات صادراتی این کشور شناخته شد.
تا قبل از سال 2011 کشور گواتمالا جزء پنجمین کشور بزرگ تولید کننده قهوه بود اما چندین سال بعد کشور هندوراس توانست از گواتمالا جلو بزند.اما امروزه کشور گواتمالا جزء دهمین کشور بزرگ تولید کننده قهوه در جهان به حساب می آید. که توانسته بیشتر از نیمی از تولیدات قهوه خود را به ایالت متحده صادر کند.
کشور گواتمالا کشور کوچکی است ولی با این حال در صنعت قهوه تولید چشم گیری کرده است که می توان گفت بیش از 125 هزار تولید کننده در این کشور کوچک هستند که اکثریت جمعیت گواتمالا در فقر به سر می برند.
مشکلات زیادی دست به دست هم دادند که تولید قهوه در گواتمالا کاهش بیابد که این مشکلات عبارت اند از ؛ در اوایل کمبود دانش و تجهیزات لازم٬ مانع رشد مناسب این صنعت بود. بسیاری از کشاورزان برای شروع کار خود ناگزیر به دریافت وام و قرض از خانواده و دوستان خود بودند، این سبب شد که شرکتهای سرمایه دار خارجی تولید بالاتر و رشد سریعتری داشته باشند.
مشکل بسیاری از شرکتها و بنگاههای کوچک تولید قهوه در گواتمالا حمل و نقل و فرآوری قهوهی تازهبرداشتشده به پایین کوهها و فرآوری قهوه است که گاه تاثیر معناداری بر خواص طعمی و تازگی قهوه این مزارع مستقل میگذارد. کمبود کارگر از دیگر موانع رشد صنعت قهوه در کشور گواتمالاست. در سالهای اخیر به دلیل کاهش قیمت قهوه بسیاری از کارگران این صنعت مجبور به مهاجرت به کشورهای دیگر شدهاند.
جالب است بدانید :
گواتمالا کشوریست که در قاره آمریکای مرکزی واقع شده و 159،107 کیلومتر مربع زمین و 1730 کیلومتر مربع آب را پوشش می دهد. گواتمالا مرزهای مشترک با 4 کشور مکزیک، السالوادور، هندوراس، بلیز(یک کشور در شمال شرقی آمریکای مرکزی، در ساحل دریای کارائیب) دارد.

مشخصات کلی قهوه گواتمالا
-
ارتفاع رشد : 1200متر تا 1700 بالاتر از سطح دریا
-
تنوع گونه عربیکا: بوربون ، تیپیکا ، کاتوای ، کاتورا
-
دوره برداشت: آپریل – دسامبر
-
فرآیند تولید: شسته شده، خشک شده در آفتاب (سنتی)
-
رایحه: گیاهی (گل) ، مرکبات
-
طعم: شکلاتی، شیرین، طعم فندقی (اندک)
-
غلظت : کامل
-
اسیدیته: تند و تیز، دلپذیر
مناطق مختلف رشد قهوه گواتمالا
قهوه کشور گواتمالا معمولا در سایه سار های جنگل های بارانی مناطق مرتفع و کوهستانی رشد می کنند که از این مناطق میتوان به مناطق زیر اشاره کرد :
-
آنتیگوا (Antigua)
-
گوئگوئتنانگو (Huehuetenango)
-
کوبان (Coban)
-
آتیتلان (Atitlan)

قهوه آنتیگوا :
یکی از بهترین قهوه های گواتمالا، آنتیگوا(Antigua) است که برای عطر و طعم پیچیده و ته مزه کاکائویی آن متمایز است. قهوه Antigua معمولا برای ارائه کیفیت قهوه گواتمالایی که شامل یک Body کامل (سنگین تر از قهوه معمول آمریکای مرکزی) و طعم تند که اغلب بسیار غنی می باشد، شناخته شده است.
خاک و آب و هوای ایده آل برای رشد قهوه در منطقه Antigua یافت می شود، یک دره که توسط سه آتشفشان احاطه شده است.این قهوه ها همچنین مشهورند که طعم های منحصر به فرد خود را به خوبی در روست (بو دادن) Dark و حتی اسپرسو حفظ می کنند.
قهوه گوئگوئتنانگو :
قهوه Huehuetenango نیز یک مزه لطیف و ملایم، اما هنوز پیچیده و خوش مزه دارد.با طعم و رایحه متمایز و
میوه ای ظریف. این قهوه، یک Body سبک (اغلب کره ای)، طعم و رایحه گیاهی شیرین، و یک پایانی
دلپذیر که طعمی زلال و با تاخیر را ارائه می دهد.
قهوه Huehuetenango در مناطق مرتفع شمال گواتمالا رشد کرده، منطقه ای که برخی از برجسته ترین قهوه
های گواتمالا را تولید می کند. کیفیت و مزه میوه ای قهوه Huehuetenango با یک روستLight تقویت می
شود در حالی که یک روست Dark، طعم های کاکائو و شکلات تلخ – شیرین را به ارمغان می آورد.
قهوه کوبان :
یکی دیگر از قهوه های خوب گواتمالا، کوبان Coban است که در شمال-مرکزی گواتمالا رشد کرده و ویژگی های
قهوه گواتمالایی معمول را نشان می دهد و همچنین دارای اسیدیته میوه ای و یک عطر و بو دوست داشتنی و مزه های
سبک هستند.

قهوه آتیتلان :
قهوه آتیتلان معمولا در خاک های آتشفشانی رشد کرده و از آن جا که این منطقه در اطراف دریاچه آتیتلان قرار دارد
اغلب از پردازش مرطوب برای تولید آن استفاده می شود.
طعم قهوه آتیتلان شکلاتی و آجیلی می باشد و کشاورزان ناحیه معمولا از آفت کش ها برای رشد بهتر قهوه بهره نمی
برند.
از دیگر مناطق رشد قهوه در گواتمالا می توان به فلات فرایجان، جنگل بارانی کوبان، ولکان سان مارکوس (گرم ترین
و مرطوب ترین ناحیه) و اورینت (منطقه خشک آتشفشانی) اشاره کرد.
بهترین روش های دم کردن قهوه گواتمالا
-
روش پور اور یا دستی (Pour Over) :
برای برجسته کردن اسیدیته و طعم قهوه گواتمالا می توان از روش پور اور استفاده کرد بخصوص اگر قهوه مورد نظر
لایت رست باشد.
فیلتر کاغذی استفاده شده در این روش طعم واضحی به قهوه بخشیده و برای کسانی که تمایل دارند طعم میوه ای و گلی
قهوه را احساس کنند مناسب می باشد.
-
فرنچ پرس (French Press) :
فرنچ پرس برای افرادی که قهوه دارک رست را ترجیح می دهند یا کسانی که تنها می خواهند غلظت و شیرینی طبیعی
قهوه برجسته شود ایده آل است.
در فرنچ پرس دانه های قهوه به مدت طولانی در آب غوطه ور شده و به همین دلیل طعم آن شیرین تر بوده و غلظت
کامل و سنگین قهوه حس می شود.
نکته : قهوه را برای مدت طولانی دم نکنید زیرا قهوه بیش از حد تلخ خواهد شد.
-
روش سرد (Cold Brew) :
غلظت کامل، شیرینی سنگین و اسیدیته متوسط موجود در اکثر انواع قهوه های گواتمالایی باعث شده این نوع قهوه
برای روش سرد مناسب باشد. قهوه به دست آمده از روش سرد عطر و طعم قوی دارد.
