مقالات
قهوه ماراگو مکزیک (لوبیای قهوه فیل)
قهوه ماراگو (maragogipe) جزء گونه قهوه 100 % عربیکا می باشد.
قهوه ماراگو را به عنوان ” لوبیای قهوه فیل “ نیز می شناسند.
قهوه ماراگو ، قهوه تغییر ناگهانی خود به خودی از قهوه عربی است، که در مناطق Behia و Maragogipe در برزیل رخ داده است.
قهوه ماراگو دارای دانه قهوه بسیار بزرگ نسبت به دیگر دانه های قهوه عربی است.
عطر و طعم قهوه ماراگو بستگی به خاکی که در آن رشد می کند دارد وعطر طعم هر قهوه ماراگو در هر منطقه متفاوت است.
کشور تولید کننده قهوه ماراگو کشور مکزیک و آمریکای شمالی می باشد.
مناطق کاشت قهوه در مکزیک از نظر خاک نقش بسیار مهمی در تنوع طعمی این قهوه ایجاد می کند به طور مثال می توان گفت قهوه منطقه ایالت وراکروز طعمی بسیار متفاوت نسبت به قهوه ایالت چیاپس دارد.
آب و هوای گرمسیری چیاپاس در جنوب مکزیک برای رشد قهوه ایده آل است و قهوه این ناحیه به طعم ظریف و ملایم، اسیدیته تند و غنی با بادی ملایم تا متوسط شناخته شده است.
قهوه چیاپاس بخصوص در نواحی کوهستانی جنوب شرقی و منطقه سوکونوسکو در نزدیکی مرز گواتمالا کیفیت خوبی دارد و با نام قهوه تاپاچولا نیز شناخته شده است. آتشفشان های این منطقه خاک حاصلخیزی داشته و نقش مهمی در خوش طعم شدن قهوه ایفا می کنند به طوری که گفته شده طعم قهوه چیاپاس با کیفیت با طعم قوی و پیچیده قهوه گواتمالا برابری می کند.
ارتفاع رشد قهوه در این نواحی حدود 1400 متر بالاتر از سطح دریا می باشد.
این بار به سراغ قهوه های خوشمزه مکزیک رفته ایم و قصد داریم در کافه ایرانی به بررسی خصوصیات، تاریخچه و خواص قهوه مکزیک بپردازیم.با کافه ایرانی همراه باشید.
تاریخ مختصر قهوه ماراگو مکزیک
مکزیک نهمین کشور بزرگ تولید کننده قهوه در دنیا می باشد. اولین بار در اواخر قرن هجدهم دانه های قهوه وارد مکزیک شد. تولید قهوه مکزیک از ایالت وراکروز و به ایالت جنوبی چیاپاس در اواخر قرن نوزدهم رسید.
با افزایش قیمت قهوه در سال 1954 میلادی در بازار بین الملی ، قهوه مکزیک به دلیل قیمت پایین این قهوه نسبت به گونه های دیگر مورد توجه قهوه دوستان قرارگرفته بود و این امر باعث شد قهوه مکزیک نسبت بیشتری به دیگر گونه های قهوه مورد توجه قرار بگیرد و همین امر در طی دهه های 70 و 80 میلادی نقش بسیار مهمی در صنعت اقتصاد این کشور داشت و باعث شد به منبع اصلی درآمد مردم این کشور شناخته شود و بالای دو میلیون نفر در مکزیک به تولید دانه قهوه بپردازند.

دانه قهوه ماراگو
جالب است بدانید :
بیشتر کشاورزان تولید کننده قهوه مکزیک کشاورزان خرد پا با مزارع کوچک (کمتر از 2 هکتار) بودند.
کشاورزان حدود 70 % قهوه را در مزرعه های دارای مساحت کم کشت میکنند و مابقی یعنی 30% محصول قهوه سالانه در مزارع های بزرگ کشت و برداشت می شود.
کشور مکزیک در 12 ایالت مختلف خود در اوایل دهه 80 در صنعت تولید قهوه رشد چشم گیری داشته که کشاورزان کشور مکزیک در سال 1985 توانستند حدود 5 میلیون کیسه به وزن 60 کیلوگرمی تولید کنند و به کشور های دیگر صادر کنند.
یکی از مهم ترین مناطق مهم کشت قهوه در کشور مکزیک منطقه چیاپاس می باشد که در اوایل دهه 90 حدود 45 % محصول سالانه کشور مکزیک را به خود اختصاص داد.
مشخصات کامل قهوه ماراگو مکزیک
نوع دانه : 100 % عربیکا
-
ارتفاع از سطح دریا : 1100 تا 1600 متر
-
پیشنهاد شده برای اسپرسو
-
طعم : آجیلی و کمی شکلاتی
-
اسیدیته : پایین
-
بادی : سبک و رقیق
-
عطر و رایحه : شیرین کاراملی – شکلاتی – مرکبات
-
کافئین : نسبتا بالا
خواص قهوه ماراگو
-
افزایش انرژی و هوشیاری
-
چربی سوزی و کاهش وزن
-
بهبود عملکرد فیزیکی
-
کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع 2
-
پیشگیری از آلزایمر و زوال عقل
-
کاهش خطر ابتلا به پارکینسون
-
سلامت کبد
-
کاهش علائم افسردگی و بهبود روحیه
-
پیشگیری از سرطان
-
کاهش خطر بروز سکته
-
افزایش طول عمر
-
خاصیت آنتی اکسیدانی
مناطق جغرافیایی قهوه مکزیک
-
قهوه چیاپاس (Chiapas)
-
قهوه اوهاکا (Oaxaca)
-
قهوه وراکروز (Veracruz)
-
قهوه پوئبلا (Puebla)