انواع دانه قهوهمقالات
دانه قهوه کنیا ؛ کیفیتی بی نظیر و عطر و طعم مثال زدنی
دانه قهوه کنیا بی شک جزو بهترین و با کیفیت ترین قهوه های جهان به شمار می آید. با اینکه کشور کنیا در کنار کشور اتیوپی که زادگاه کشور قهوه میباشد واقع شده، اما شروع کشت قهوه در این کشور خیلی دیر آغاز شد زیرا اکثر مردمان کنیا چای نوش بوده و از چای استفاده میکردند.
تاریخچه کشت قهوه در کشور کنیا به سال 1893 میلادی باز میکردد که مبلغان مسیحی در آن زمان درختچه های قهوه را از ئونینون وار کشور کنیا کردند. در زمان های قدیم که کنیا زیر سلطنت بریتانیا به سر میبرد قهوه این کشور مستقیما به لندن فرستاده میشد و در آنجا به فروش میرفت. در سال 1993 قرار دادی به نام قرار داد قهوه میان دو کشور امضاء شد که حق فروش قهوه توسط آن به خود کنیایی ها داده شد.
یک سال پس از تصویب قرارداد کنیا سیستم مزائده قهوه را آغاز کرد و آن سیستم مزائده تا به امروز مورد استفاده قرار گرفته است. در حال حاضر این کشور جزو بهترین تولیدکنندگان قهوه در جهان به شمار می آید و انجمن قهوه این کشور نقش بسیار زیادی در کیفیت قهوه این کشور ایفا کرده است.
منطقه های کشت قهوه در کشور کنیا
در کشور کنیا قهوه هم در مزارع کوچک و هم در مزارع بزرگ و به صورت انبوه کشت میشود. قهوه در مزرع های کوچک کنیا به کارگاه های کوچک منتقل میشوند و سپس با روش فراوری مرطوب تهیه میشوند. کشت قهوه در کنیا از کوه پایه های کوه پنج هزار متری کنیا آغاز میشود و تا جنوب و نزدیکی پایتخت این کشور ادامه پیدا میکند. بیشترین قهوه های کشور کنیا در منطقه مرکزی و نزدیک کوه کنیا کشت میشود و با نام پایتخت این کشور یعنی (نایروبی) به فروش میرسد.
عطر و طعم دانه قهوه کنیا
بسیاری از مردمان جهان معتقدند که قهوه کنیا جزو متعادلترین و همچنین پیچیده ترین قهوه های دنیاست. قهوه کنیا اسیدیته ای شراب مانند و قدرتمندی دارد که هنگام خوردن به ما حس اغوا کننده عجیب و شیرینی دست میدهد. قهوه های کنیا دارای بادی متوسطی هستند ؛
اما نیز میتوان گفت که بادی آنها نیز دارای چند بعد بوده و بسیار عمیق میباشد.قهوه های کنیا نیز از لحاظ طعم با یکدیگر تفاوت دارند که بستگی به روش فراوری آنان دارد.
بعضی از قهوه های کنیا که با روش خشک فراوری میشوند دارای طعمی شبیه به توت و مابقی آنان طعمی شبیه به مرکبات دارند.
آن دسته از قهوه های کنیا که به روش فراوری خشک تهیه میشوند و طعمی شبیه به توت دارند جزء محبوبترین و اسپشیال ترین قهوه های جهان میباشند. قهوه های کنیا به طور معمول بسیار تمیز و پاکیزه میباشند و همچنین آنان فاقد طعم های ناپسند و دارویی میباشند.
زیر گونه های دانه قهوه کنیا
برخی از زیر گونه های قهوه کنیا که در این کشور تولید و کشت میشود عبارت اند از :
-
مرو (meru)
-
نیری (nyeri)
-
ناکورو (nakuru)
-
امبو (mebu)
-
کیسی (kisii)
-
مورانگا (muranga)
-
کیامبو (kiambu)
-
کیرینیاگا (kirinyaga)
-
ماچاکوس (machakos)
-
ترنس زویا (trans-Nzoia)
-
کیو (keiyo)
-
ماراکوت (marakwet)
واقعا مطالبتون عالیه و مفید مرسی از زحمتتاتون
ممنون از شما دوست عزیز
با مطالب آموزشی شما قهوه هایی که تو خونه درست خیلی بهتر شده🖒❤
ممنون از شما دوست عزیز
با انتقادات و پیشنهادات خود مارا در بهبود کیفیت مطالب یاری نمایید