انواع گونه های قهوه

قهوه ارگانیک
قهوه ارگانیک
2019-08-19
آیس کافی
طرز تهیه آیس کافی ژاپنی
2019-08-20

انواع گونه های قهوه

همانطور که همگی میدانید ، قهوه دارای سه نوع درختچه ی اصلی میباشد که از میان این سو نوع درختچه دو نوع آن که عربیکا و روبوستا میباشد ، بیشتر مورد استفاده قرار میگیرد و بیشتر از این دو نوع استفاده میشود . اما آیا تنها قهوه دارای این سه نوع میباشد و هیچ گونه زیر مجموعه ی دیگری ندارد ؟
در این بخش قصد داریم تا شما عزیزان را با دیگر زیر گونه های این دو نوع گونه ی معروف آشنا نماییم .

گونه تیپیکا

اولین نمونه قهوه عربیکا تیپیکا میباشد که این زیرگونه یک سمبل برای قهوه های عربیکا به حساب می آید .
این زیرگونه ی قهوه برای اولین بار از سودان به یمن برده شد.
همچنین تیپیکا در قرن 7 میلادی توانست در یمن به کشت انبوه دست یابد .
سپس تیپیکا توسط افراد هلندی به هند برده شد و در آنجا مورد کشت قرار گرفت .
هنگامی که میوه ی تیپیکا میرسد ، رنگش قرمز میشود ؛ این میوه در برابر آفت ها مقومت زیادی ندارد و بسیار ضعیف میباشد اما در عوض وقتی به فنجان میرسد ، طعم بسیار دلنوازی را از خود به جای میگذارد و همین امر سبب شده تا طرفداران بسیاری را در سراسر جهان به خود جذب نماید .
در ادامه تعدادی از زیرگونه های دورگه را برای شما گرداوری کرده ایم . زیر گونه های دو رگه از ادغام شدن دو گونه بوجود می آیند که آنها به دورگه ی هیبرید (hybrid) نیز ، معروف میباشند .

زیرگونه های بوربون

زیر گونه ی بوربون یک نمونه اصیل از گونه تیپیکا میباشد که در جزیره های بوربون جهش یافته اند .
میوه های زیر گونه ی بوربون در هنگام رسیدن دارای رنگ قرمز میباشند اما برخی از آنها نیز رنگ های زرد و نارنجی دارند .
زیرگونه ی بوربون نسبت به تیپیکا ، 20 الی 30 % مقاوم تر نسبت به آفات میباشد .

زیرگونه کاتیمور

زیرگونه ی کاتیمور ، ادغام شده ی دو گونه ی تیمور و کاتورا میباشد که همین امر سبب شده تا این زیرگونه مقاومت بالایی نسبت به بیماری ها داشته باشد .
به دلیل وجود گونه ی تیمور در ترکیب این زیرگونه ، سبب شده تا این قهوه دارای عطر و طعم کمتری نسبت به دیگر قهوه ها داشته باشد ؛ چرا که زیرگونه ی تیمور روبوستا میباشد . اما روبوستا بودن این زیرگونه سبب شده تا زیرگونه ی کاتیمور دارای مقاومت بالایی نسبت به آفات داشته باشد.

زیرگونه کاتوی

در دهه ی 50 میلادی ، دو نوع گونه ی کاتورا و موندونوا را با یکدیگر ادغام کردند و همین سبب شد تا زیر گونه ی کاتوی بوجود بیاید .
میوه  رسیده  کاتوی معمولا به رنگ قرمز و زرد میباشد و دلیل معروفیت این زیرگونه ، داشتن اسیدیته ی بالا میباشد .

زیرگونه  کاتورا

کاتورا یک گونه جهش یافته از گونه ی بوربون میباشد . این گونه دارای مقاومت بالایی در برابر آفات میباشد و شاخه های آن به گونه ای میباشد که سبب شده چیدن میوه کار آسانی باشد .
اما همین مدل های شاخه سبب شده تا بدترن دشمن درخت نیز بشود .
چرا که در ارتفاعات پایین ، وزن زیاد شاخه ها سبب شکستن آنها میشود و همین امر باعث میشود تا قهوه از بین برود .
قهوه های کاتورا که در ارتفاع بالا رشد میکنند ( ارتفاع بالای 1200 متر از سطح دریا ) دارای کیفیت بهتر و همچنین مقاومت بیشتری نسبت به قهوه هایی کاتورایی که در ارتفاع پایین تر رشد میکنند هستند .

زیرگونه گیشا

زیر گونه گیشا یک نمونه گونه جهش یافته از گونه تیپیکا میباشد که دارای میوه و برگی تقریبا کشیده میباشد .
میتوان گفت که کشور های تانزانیا ، کاستاریک و پاناما تنها کشورهایی هستند که این قهوه را به صورت انبوه کشت مینمایند .

زیرگونه ی ماراگوگایپ

زیرگونه ی ماراگوگایپ نیز نوعی از گونه ی جهش یافته ی تیپیکا میباشد .
این زیرگونه دارای قهوه بزرگی میباشد و دلیل شهرتش نیز میوه های بزرگ و دانه های قهوه بزرگ میباشد .
همچنین این زیرگونه ، نیمی از گونه های پاکامارا را در بر میگیرد .

زیرگونه موندونوا

این زیرگونه در دهه ی 40 میلادی کشف شد و امروزه در آمریکا بسیار معروف میباشد و طرفداران بسیاری را به خود جذب کرده است .
این گونه بسیار بسیار مقاوم تر از گونه بوربون و تیپیکا بوده و همچنین بستگی به نوع و محل کشت ، دارای رایحه های متفاوتی میباشد .

زیرگونه پاکامارا

زیرگونه پاکامارا یک گونه ی دورگه میباشد که از ادغام گونه ی پاکاس و ماراگوگایپ بوجود آمده است .
این گونه دارای مقاوت پایینی نسبت به آفات میباشد .
از ویژگی های مهم این گونه ، داشتن اندازه ای بزرگ و کیفیت بسیار بالا میباشد .

زیرگونه پاکاس

زیرگونه پاکاس نمونه جهش یافته گونه قهوه بوربون میباشد ؛ این گونه قادر است تا در شرایط نامساعد به خوبی مقاوت کند و رشد نماید .
از این رو پاکاس یگ گزینه ی عالی برای ترکیب با گونه ی ماراگوگایپ میباشد .

زیرگونه تکیسیک

زیرگونه تکیسیک به بوربون ارتقاء یافته شهرت دارد.
شرکت سالوادور توانسته تا از سال های 49 الی 77 میلادی این قهوه را با رایحه های مختلف ، تهیه و به دست آورد .

زیرگونه اس ال 28

اس ال نام فرایندی میباشد که دولت کشور کنیا برای بهبود بخشیدن به کیفیت قهوه های خود در دهه ی 30 میلادی استفاده نمود .
این گونه  قهوه زمانی که در ارتفاعات بالا کشت میشود دارای کیفیت بالاتری میباشد و هچنین از نظر طعم و عطر کیفیت بهتری به خور میگیرد.

زیرگونه اس ال 34

میتوان گفت که زیرگونه ی اس ال 34 ، خواهر زیرگونه اس ال 28 میباشد .
به دلسل اینکه اس ال 34 دارای مقاومت بیشتری در برابر آفات میباشد ، از این رو این گونه دارای بازده بیشتری نسبت به برادر خود یعنی اس ال 28 میباشد .

زیرگونه ویلا سارچی

این گونه قهوه برای اولین بار در کشور کاستاریکا در شهر سارچی یافت شد .
این زیرگونه دارای برگهای طلایی رنگ میباشد و همچنین رایحه ای که از خود صادر میکند میوه ای میباشد .
زیرگونه ی ویلا سارچی دارای مقاومت نسبتا بالایی در برابر بیماری ها و آفات میباشد .

شما خریداران و مصرف‌کنندگان دانه‌های قهوه در ایران می‌توانید دانه‌ مرغوب قهوه  را به صورت آنلاین تهیه نمایید. جهت سفارش و کسب اطلاعات بیشتر لطفا از طریق کانالهای ارتباطی زیر با ما تماس حاصل بفرمایید.

شماره تماس : 09129780370  محمد مهرسام

اینستاگرام :@mehrsam_coffee

وب سایت : www.coffeeirani.ir

آدرس دفتر: خیابان امام ، میدان شورا ، پاساژ ثنا ، طبقه همکف واحد 23

شرکت بازرگانی عقاب سبز مهرسام عرضه کننده انواع دانه قهوه در ایران

خریدی مطمئن،کیفیت بالا و پشتیبانی حتی بعد از ارسال

قهوه را شرکتی، ارزان و با ضمانت کیفیت و فروش بخرید

ارسال بار به تمامی نقاط ایران

امیدواریم از خواندن این مطلب لذت برده باشید، برای اطلاع دقیق و لحظه ای قیمت به روز دانه قهوه با ما تماس بگیرید و یا از صفحه قیمت روز قهوه (اینجا) دیدن نمایید، همچنین برای اطلاع کامل و جامع درباره دانه قهوه به صفحه مقالات (اینجا) ما مراجعه فرمایید و با نظرات و پیشنهادات خود مارا در این امر یاری نمایید

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *