قهوه سیدامو اتیوپی – محبوب ترین قهوه در آفریقا

قهوه سانتوس برزیل
قهوه بوربون سانتوس معروف ترین قهوه در برزیل
2019-10-09
دانه قهوه ریو برزیل
دانه قهوه ریو برزیل – قهوه ریو مینانس (Rio Minas)
2019-10-12
دانه قهوه سیدامو

دانه قهوه سیدامو

قهوه سیدامو اتیوپی

سیدامو در اتیوپی یکی از مناطق خوب برای کشت قهوه به حساب می آید.

قاره آفریقایی از زمان های دور جز بهترین مناطق برای کشت قهوه بوده و به حساب می آید.

دانه قهوه سیدامو

دانه قهوه سیدامو

یکی از مناطق خوب برای کشت قهوه در اتیوپی شهر سیدامو می باشد که درختان قهوه در این منطقه در ارتفاعات 1500 تا 2200 متری از سطح دریا رشد می کنند.

شرایط مناسب و ارتفاع مناسب از سطح دریا باعث می شود که دانه های قهوه در این منطقه دیرتر نسبت به گونه های دیگر رشد کنند و مواد مغذی و معدنی خاک را بیشتر جذب کنند که دارای طعم قوی تری می باشند؛ و حتی باعث می شود دانه های سخت تر نسبت به دانه های قهوه در ارتفاعات پایین شوند.

همچنین باعث میشود خصوصیات عطری و طعمی بهتری داشته باشند. پس از این اطلاعات نتیجه میگیریم که دانه قهوه سیدامو اتیوپی جز مرغوب ترین دانه های قهوه به شمار می آید و یک منطقه خوب برای کشت قهوه است.

از خصوصیات طعمی و عطری قهوه سیدامو می توان به عطر میوه ای و مرکبات تا عطرهای گلی و آجیلی با طعمی تمیز و بی نقص این گونه قهوه اشاره کرد.کشاورزان در منطقه سیدامو گونه های متفاوتی از دانه های قهوه عربیکا تولید و کشت می کنند. به همین دلیل پیچیدگی های طعمی و عطری فوق العاده را در گونه های مختلف قهوه سیدامو می توان چِشید.

در منطقه‌ی سیدامو به‌خاطر تندی کامل، طعم‌ یادهای پیچیده و شیرین با اسیدیته‌ی پایین و عطر گل و چوب مشهور است.

بخشی از قهوه‌ی سیدامو با فرآوری خیس و برخی با فرآوری خشک تهیه می‌شود. نسبت به نظریه های موجو می گویند که اولین گیاه قهوه در منطقه سیدامو کشف شده است.

دانه قهوه سیدامو

دانه قهوه سیدامو

خصوصیات کلی قهوه سیدامو اتیوپی

  • گونه : عربیکا

  • عطر : مرکبات ، کاکائو

  • طعم : ته مزه مرکبات ، لیمو

  • اسیدیته : متعادل

  • غلظت : متوسط

  • ارتفاع از سطح دریا : 1500 – 2200 متر

  • جنس دانه : سخت

قهوه اتیوپی خاستگاه اولین قهوه عربیکا

اولین قهوه جهان که جزء گونه عربیکا بوده است، اولین بار در منطقه اتیوپی کشف شده است؛ که این گونه جزء مرغوب ترین دانه قهوه دنیا محسوب می شود.

اتیوپی در صنعت قهوه دارا جایگاه بسیار مهمی است.

کافه ایرانی قصد دارد در ادامه مطلب شما را با تمام خصوصیات قهوه اتیوپی آشنا کند. با کافه ایرانی همراه باید.

دانه قهوه سیدامو

افسانه قهوه اتیوپی

کشف قهوه اتیوپی به قرن یازده برمی گردد؛ چوپانی به اسم کالدی متوجه می شود که گله اش از گیاهی تغذیه می کنند که بعد از مدتی بعد از مصرف این گیاه دچار انرژی بالا می شوند.بعد از این اتفاق کالدی از این گیاه تغذیه کرد و تاثیر خارق العاده ی این گیاه در بدنش می شود و این امر باعث می شود که این گیاه را نزد بزرگان مذهبی ببرد و کشف دانه قهوه به این افسانه بر می گردد.

برخی افسانه های دیگر کشف اولین دانه قهوه را به یک مسلمان به نام شیخ عمر که در موکا یمن زندگی می کرد ارتباط داده اند.

نام قهوه کافا (Kaffa) از نام ناحیه ای در جنوب غربی اتیوپی گرفته شده که اولین دانه های قهوه در آن جا کشف شد.

قهوه اتیوپی در تنوع در دنیای قهوه حرف اول را می زند.گونه قهوه گیشا قبل اینکه از پاناما سر در بیارد نخست از روستایی گیشا سرچشمه گرفته است.

در ساحل دریای سرخ در غرب اتیوپی هنوز هم دانه‌های قهوه از درختچه‌های وحشی برداشت می‌شود.

اتیوپی به عنوان پنجمین تولید کننده قهوه در جهان و بزرگترین تولید کننده قهوه در قاره آفریقا محسوب می شود.

کشور اتیوپی حدود نیمی از تولید قهوه را مصرف داخلی خود می کند و تنها 3% از تولید قهوه جهان را تامین می کند.

دانه قهوه سیدامو

دانه قهوه سیدامو

نژاد مختلف قهوه اتیوپی

قهوه اتیوپی دارای گونه های بسیاری است که این گونه عبارت اند از؛

سیدامو، یرگاشف ، اورومیا ، گوجی ، ایلوبابور ، گیمبی ، کافا ، تپی ، ولایتا ، بِبِکا ، بورِنا ، آرسی و بالی از گونه های مختلف قهوه اتیوپی می باشد.

قصد داریم در کافه ایرانی به بعضی از این گونه ها بپردازیم و توضیحات مختصری از این گونه ها بدهیم. با کافه ایرانی همراه باشید.

قهوه یرگاشف :

مشهور ترین قهوه اتیوپی قهوه یرگاشف می باشد.که دارای غلظت متوسط و طعمی شیرین مانند گل و مرکبات است.

قهوه یرگاشف عمدتا به روش خیس تولید می شود.منطقه یرگاشف جزء بخشی از سیدامو به شمار می آید اما قهوه یرگاشف نسبت به قهوه سیدامو از کیفیت بالاتری برخوردار است.

«قهوه‌ فرآوری خیس یرگاشف عطر یاس، مرکبات و چای دارجلینگ سیاه دارد. این قهوه لایه‌هایی از طعم لیمو و وانیل را بروز می‌دهد و پس‌مزه‌ای چون انگور سفید دارد.»

قهوه هراری :

قهوه هراری دارای طعم تند و معطر شراب و تمشک دارد که به اصطلاح قهوه ی وحشی و سنگین معرفی شده است که در منطقه ی اورومیا (هرار سابق) کشت می شود.

قهوه جیما :

قهوه جیما جزء محصولات مناطق ایلوبابور و کافا است.

قهوه جیما به روش خیس اگر فراوری شود، اسیدیته ی پایین و طعم خوبی پیدا می کند.اما اگر به روش خشک فراوری شود دچار طعم ناخوشایند دارویی می شود.

قهوه لیمو :

قهوه لیمو در مناطق غربی کشور اتیوپی کشت می شود و با غلظت متوسط که بسیار شبیه به گونه سیدامو است.

قهوه گیمبی :

قهوه گیمبی دارای غلظت بالاتری نسبت به گونه های دیگر برخوردار است. و به خاطر عطر پیچیده و طعم تیز اسیدی اش معروف است.

قهوه لِکِمپتی :

ویژگی قهوه لکمپتی اسیدیته ی متوسط ، طعمی از میوه ها و غلظت بالا است.

دانه قهوه سیدامو

دانه قهوه سیدامو

ویژگی طعمی و مشخصات قهوه اتیوپی

قهوه اتیوپی دارای طعم میوه ای و گُلی است.

قهوه اتیوپی معمولا دارای اسیدیته ی بالا است.

مشخصات قهوه اتیوپی عبارت اند از :

قهوه اتیوپی دارای عطر قوی ، طعم میوه ای و گُلی است.

اسیدیته ی بالا که جز گونه عربیکا می باشد.

میزان رُست آن مدیوم رُست (متوسط) می باشد.

کافئین آن بین 1.10 تا 1.13 درصد می باشد.

دانه قهوه سیرادو

دانه قهوه سیرادو

شیوه کشت قهوه اتیوپی

قهوه اتیوپی بیش از 70 تا 80 درصد از قهوه ی صادراتی این کشور یه صورت روش خشک است. اما یک سری کارگاه هم وجود دارد که به روش خیس این قهوه را تولید می کنند.

قهوه یرگاشف معروف ترین گونه اتیوپی می باشد که به صورت خیس تولید می شود.

بیشتر قهوه ی فراوری خیس اتیوپی به آمریکا صادر می شود.

ژاپنی ها یکی از خریداران اصلی قهوه فراوری خشک اتیوپی هستند؛ دلیل اصلی ژاپنی ها این است که اعتقاد دارند در روش فراوری خشک قهوه طعم اصلی خود را از دست نمی دهد.

در فراوری خشک به دلیل نامرغوب بودن دانه قهوه این شیوه کشت آخرین راه چاره برای کشاورزان به حساب می آید.که به همین دلیل اکثریت به روش خیس دانه قهوه را فراوری می کنند.

فراوری خشک بیشتر برای مصرف محلی توسط کشاورزان کوچک در مزارع کوچک انجام می شود.

همانطور که گفتیم در کشور اتیوپی به دو روش(خشک _ مرطوب) دانه های قهوه فراوری می شود.

فراوری خیس (صنعتی) :

در روش فراوری خیس گیلاس های قهوه به صورت کاملا صنعتی و با سرعت بالا انجام می شود.

که دانه قهوه طی حدود 12 ساعت از میوه جدا می شود.

قهوه فراوری خیس دارای عطر و طعم واضح تر و پیچیده ای مشابه طعم یاسمن ، علف لیمو و مرکبات می باشد.

فراوری ارگانیک(خشک) :

در روش فراوری خشک کاملا ارگانیک بوده و به صورت دست چین انجام می شود.

قبل از اینکه دانه قهوه از میوه جداسازی شود آن را به روش طبیعی خشک می کنند.

دانه قهوه عمل آمده طعم سنگین تر و میوه ای مثل بلوبری می دهد و حتی مزه شکلاتی در آن حس می شود.

خرید قهوه سیدامو اتیوپی

شما عزیزان میتوانید برای مشاوره درباره انواع قهوه و میکس های قهوه  با مشاورین ما تماس حاصل نموده و پس از دریافت مشاوره ، اقدام به سفارش و یا خرید دانه قهوه مورد نظر خود نمایید .

راه های ارتباطی جهت مشاوره ، خرید و سفارش محصول عبارت اند از :

شماره تماس : 09129780370              محمد مهرسام

اینستاگرام : @mehrsam_coffee

امیدواریم از خواندن این مطلب لذت برده باشید، برای اطلاع دقیق و لحظه ای قیمت به روز دانه قهوه با ما تماس بگیرید و یا از صفحه قیمت روز قهوه (اینجا) دیدن نمایید، همچنین برای اطلاع کامل و جامع درباره دانه قهوه به صفحه مقالات (اینجا) ما مراجعه فرمایید و با نظرات و پیشنهادات خود مارا در این امر یاری نمایید

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *