انواع طرز تهیه نوشیدنی قهوهمقالات
طرز تهیه اسپرسو با دستگاه
باید در نظر داشت که حتی اگر یک باریستا بتواند بهترین لاته آرت را انجام دهد اما اگر قهوه اش طعم خوبی نداشته باشد هیچ ارزشی ندارد.
از سوی دیگر نیز درست کردن یک اسپرسوی خوب کار بسیار دشواری نمیباشد و تنها با رعایت چند نکته و چند بار تمرین با دقت میتوان بهترین اسپرسو را توسط دستگاه درست.
برای یادگیری طرز تهیه اسپرسوی خوب ادامه ی مطلب را مشاهده فرمایید.
یک فنجان اسپرسوی خوب دارای چه ویژگی هایی میباشد؟
خیلی ها در دنیا عقیده دارند که هیچ چیز بیشتر از نوشیدن قهوه خوب در دنیا نمیتواند لذت بخش تر باشد.
نحوه درست کرن قهوه اسپرسو
آنچه مردم به صورت عموم در مورد روش درست کردن اسپرسو میدانند این است که آب جوش را از میان حدود 20 گرم قهوه به مدت 25 الی 30 ثانیه عبور میدهند.
در نظر داشته باشید که درست کردن اسپرسو نیاز به تایم دقیقی دارد و زمان درست شدن آن از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
اگر زمان درست کردن طولانی باشد موجب اسیدی شدن اسپرسو و تلخ شدن آن میشود ؛ همچنین اگر زمان درست کردن اسپرسو کوتاه باشد ، اسپرسو به مقدار زیادی آبکی میشود.
یک اسپرسوی خوب باید دارای حالت عسلی باشد و هنگامی که میخواهد از دستگاه اسپرسو ساز خارج شود دارای جریانی ثابت باشد و کمی مقاوم بیرون بیاید.
مراحل درست کردن اسپرسو
-
دستگاه قهوه ساز را تمیز کنید : تمیز بودن دستگاه اسپرسو و تمیز بودن گروپ هد ( بخش مربوط به عصاره گیری) از اهمیت ویژه ای در تهیه اسپرسو برخوردار است.
بهترین حالت این است که بعد از هر بار گرفتن شات اسپرسو از دستگاه ، گروب هد را تمیز کرده و دوباره از آن استفاده نمایید.
بهترین روش نیز این میباشد که ابتدا دستگاه قهوه ساز را بدون قرار دادن گروپ هد بشویید و سپس گروپ هد را به صورت جداگانه تمیز نمایید.
-
خوب آسیاب کردن دانه های قهوه : زمانی که از تمیز بودن دستگاه اسپرسو ساز اطمینان خاطر حاصل نمودیم ، قهوه را درون گروپ هد قرار داده و آسیاب میکنیم.
آسیاب قهوه میتواند بسته به امکاناتی که هر فرد در اختیار دارد متفاوت باشد. بعضی از کافه ها دارای دستگاه آسیاب اتوماتیک میباشند و برخی دیگر دارای آسیاب دستی هستند.
با همه ی این تفاسیر بیشترین چیزی که اهمیت دارد داشتن یک قهوه تازه میباشد که نهایتا بیشتر از پنج هفته از زمان رست آن نگذشته باشد.
هرچند که بهترین و ایده آل ترین زمان پس از رست قهوه یک هفته میباشد.
-
تمپ کردن قهوه : ابتدا قهوه آسیاب شده یتان را درون گروپ هد بریزید و آرام توسط انگشتان دستتان روی آن را صاف کنید ؛ سپس بهتر است که چند ضربه هم به گروپ هد بزنید تا قهوه داخل هم ، صاف و مسطح شود. به انجام این کار تمپ کردن و یا Tamping میگویند. هرچه قهوه ای که در گروپ هد ریخته شده صاف تر و مسطح تر باشد عصاره گیری بهتری انجام میگیرد.
تمپر ، با فشار دادن قهوه آن را فشرده میکند تا آب بتواند از آن راحت تر عبور کند. تنها کافیست حدود پانزده کیلوگرم فشار به قهوه وارد کنید و تمپر را حدود نود درجه بچرخانید تا موجب بوجود آمدن یک سصح صاف شود.
از تمپ کردن قهوه نهراسید ؛ تمپ کردن قهوه تنها به چند بار تمرین نیاز دارد و کار سخت و دشواری نمیباشد.
سپس قهوه تمپ شده را فورا درون دستگاه اسپرسو ساز قرار دهید تا قهوه نسوزد و خاصیت خود را از دست ندهد.
-
زمان سنجی : شات اسپرسوی شما باید بعد از گذشتن 25 الی 30 ثانیه از دستگاه خارج شود. این بازه ی زمانی برای درست کردن اسپرسو زمان بسیار مناسبی میباشد و مابقی چیزها بستگی به مراحل انجام شده ی قبل دارد.
البته این نکنه را در نظر داشته باشید که این زمان گفته شده امکان دارد بر حسب رطوبت آن منطقه ، میزان درشت بودن قهوه و حرفه ای بودن باریستا تغییر کند.
-
چشیدن : یکی از مراحلی که بعد از درست کردن قهوه به آن توجه نمیشود چشیدن اسپرسو میباشد.شاید هر بار که اسپرسو درست میکنید نتوانید آن را بچشید اما حداقل بهتر است روزی 3 بار مزه ی اسپرسویتان را بچشید.یکبار صبح ، یکبار ظهر و یکبار هم بعد از ظهر.