انواع دانه قهوهمقالات
قهوه یرگاشف – محبوبترین قهوه اتیوپی
قهوه یرگاشف از محبوب ترین زیر گونه های قهوه اتیوپی به حساب می آید.
اولین کارگاههای فرآوری خیس قهوه در سال 1972 میلادی در اتیوپی بنا شدند و چهار دهه بعد از آن هنوز هم بر تعداد این کارگاهها در جنوب و غرب اتیوپی افزوده میشود.
قهوه یرگاشف اتیوپی دست سرمایهگذاران این صنعت را باز کرده و امروزه کارگاههای فرآوری خیس با بهترین و به روزترین تجهیزات شرکت های خارجی مشغول فعالیت هستند.
جداسازی بخش گوشتی میوه قهوه از دانه که در روش خیس انجام میشود.
استیو مکتاتونیا از متخصصان برشتهکاری و قهوه آزمایی ، در مورد قهوه یرگاشف میگوید: قهوه فرآوری خیس یرگاشف عطر یاس، مرکبات و چای دارجلینگ(چای دارجیلینگ، در باغهای چای منطقه دارجیلینگ در ایالت بنگال غربی، در شمال هند، در پای کوه های هیمالیا، کشت، تولید و فرآوری میشود. این چای، هنگامی که دم میکشد، عطر و مزه متمایز و رنگ روشنی دارد. داستان چای دارجیلینگ در حدود سال 1850 آغاز شد.) سیاه دارد. این قهوه لایههایی از طعم لیمو و وانیل را بروز میدهد و پس مزهای چون انگور سفید دارد.

قهوه یرگاشف یکی از مشهور ترین قهوه های صادراتی کشور اتیوپی میباشد که از ویژگی منحصر بفرد این قهوه می توان به غلظت متوسط و طعم های شیرین گل و مرکبات آن اشاره کرد.
قهوه یرگاشف اغلب به صورت خیس فراوری می شود.
جالب است بدانید :
یرگاشف جزء منطقه سیدامو به حساب می آید ولی قهوه یرگاشف نسبت به قهوه سیدامو از کیفیت بالاتری برخورد دار است به همین دلیل از سیدامو پیشی گرفته است.
خصوصیات قهوه یرگاشف
گونه : عربیکا
عطر : شیرین ، گل
طعم : میوه ای ، چای ، گل ، لیمو
درجه رُست : مدیوم
اسیدیته : کم
بادی : سنگین
ارتفاع از سطح دریا : 1700 تا 2200 متر
نقش مهم قهوه در صنعت اقتصادی اتیوپی
کشور اتیوپی پنجمین تولید کننده قهوه در جهان محسوب می شود.
اتیوپی خاستگاه قهوه در جهان میباشد.حتی با کشور یمن بحث های تاریخی درباره این موضوع دارند.
کشور اتیوپی نیمی از قهوه تولید شده کشور خود را صادر می کند که 7 % قهوه جهان را تامین می کند.
کشور اتیوپی از صادرات قهوه بیش از 60 % درآمد ارزی کشور خود را تامین می کند.
اکثر مردم اتیوپی قهوه مصرفی خانواده خود را از مزارع و باغ های کوچک خود با چیدن گیلاس قهوه از درختچه های وحشی تامین می کنند.
قهوه هایی که در بازار های بومی به فروش می رسد استاندارد های لازم و کیفیت بالا را ندارد.همین امر باعث شده است که دولت صادرات قهوه هایی که از کیفیت بالا برخورد دار هستند در این بازار های محلی را ممنوع کند.
برای جلوگیری از قیمت بالا و کیفیت پایین قهوه در کافه داران شهر اتیوپی، دولت در کنار جاده ها دکه هایی کوچکی راه انداخته اند که قهوه را به روش سنتی درست می کنند که به دولت نه مالیات می دهند و نه اجاره ، که قیمت پایین تری نسبت به شهر دارند و از کیفیت خیلی بالاتری برخورد دارند. که همین امر باعث رضایت مشتریان سر راهی می شود.
کشت زار های مختلف قهوه در اتیوپی
در اتیوپی تنوع طعم و عطر دانه به روش های رشد درختچه مربوط می شود. که در اتیوپی چهار نوع قهوه وجود دارد که عبارت اند از :
قهوه جنگلی ، قهوه نیمه جنگلی ، قهوه باغی ، قهوه مزرعه
قهوه جنگلی :
قهوه جنگلی اغلب به صورت وحشی و به صورت طبیعی در شرق کشور به خصوص منطقه هرار رشد می کند. این قهوه همان طور که گفتیم به صورت طبیعی به عمل می آید و نیاز به مراقبت آنچنانی احتیاج ندارد و به دلیل روییدن این گیاه در جنگل کسی صاحب این قهوه نمی باشد.
قهوه نیمه جنگلی :
قهوه نیمه جنگلی در بعضی از مناطق جنگل رشد می کنند که عده ایی ادعای مالکیت این قهوه را می کنند و از آن ها مراقبت می کنند.
درختچه های این قهوه باید از نظر محیط سایه و میزان تابش نور خورشید و هرس کردن علف های هرز کنترل شود و تحت مراقبت باشد.
قهوه باغی :
قهوه باغی معمولا در باغ های نزدیک منازل باغ دار و در کنار گیاهان باغی تولید می شود. و کاملا به صورت ارگانیک و طبیعی بوده و از کودهای حیوانی بر پای درختان این قهوه استفاده می کنند.
قهوه مزرعه :
قهوه مزرعه اغلب قهوه ای است که بیشتر برای فروش به کشور های دیگر کشت می شود.
و از اسم این قهوه می توان فهمید که این قهوه در مزارع بزرگ تحت کنترل دولت یا موسسه های شخصی هستند کشت می شود. که از کودهای شیمیایی و سم هایی برای جلوگیری ازآفت زدن گیاه قهوه استفاده می کنند.
امیدوارم کافه ایرانی توانسته باشد مطالب مفیدی به شما بازدید کنندگان عزیز قرار داده باشد و شما عزیزان از خواندن این مطلب لذت برده باشید .
