انواع دانه قهوهمقالات
قهوه کلمبیا محبوب ترین قهوه دنیا
قهوه کلمبیا جزء پرطرفدارترین و محبوب ترین قهوه دنیا به حساب می آید.
قهوه کلمبیا به دلیل طعم و عطر خوبی که دارد باعث شده است درصد بالایی در بازار صادرات قهوه به خود اختصاص دهد.
کلمبیا عنوان سومین تولیدکننده بزرگ قهوه بعد از برزیل و ویتنام شناخته شده و کشت و تولید قهوه از کسب و کارهای اصلی این کشور محسوب می شود.
قهوه کلمبیا از مرغوب ترین قهوه های عربیکا در دنیا می باشد.
قهوه کلمبیا در بازار صادرات برای خود جایگاه ویژه ایی دارد که می توان گفت بالای 10 درصد قهوه جهان را تولید می کند.
قهوه کلمبیا با آمار تولید خارق العاده خود توانسته نقش بسزایی در صنعت اقتصاد کشور کلمبیا داشته باشد.
تاریخچه قهوه در کلمبیا
قهوه اولین بار در اواسط قرن 16 میلادی وارد کلمبیا شد.
رهبران کلمبیایی تلاش زیادی می کردند که مردمان کشور کلمبیا را به کشت قهوه تشویق کنند، اما به دلیل دیر به بار نشستن گیاه قهوه در آن زمان مردم تمایل آنچنانی به کشت قهوه نداشتند.
درختچه قهوه برای اولین بار که بتوانند محصول آن را برداشت کنند به پنج سال زمان احتیاج داشت.
بلاخره یک راهب روستایی به نام فرانسیسکو رومرو برای رونق کاشت قهوه پیشنهادی اعلائم کرد؛ این پیشنهاد این بود که به جای اینکه هرکس برای اعتراف به کلیسا برود 3 الی 4 درخت قهوه بکارد ، که این پیشنهاد از نظر مقامات بالا کلمبیا اجرایی شد و همین امر باعث شد که کشت و تولید قهوه در کلمبیا رونق بگیرد.
قهوه کلمبیا گونه معروف عربیکا
قهوه کلمبیا اغلب در ارتفاعات بالای کشور کلمبیا کشت می شود.
قهوه هایی که با اسم قهوه کلمبیا به فروش می رسند، از نوع عربیکا می باشد.
قهوه عربیکا در ارتفاعات کشت می شود که همین امر باعث شده است که کوه های کشور کلمبیا جزء بهترین مکان برای کشت قهوه عربیکا به حساب بیاید.
قهوه روبوستا به صورت کم نیز در کشور کلمبیا کاشت و برداشت می شود. اما قهوه صادراتی کشور کلمبیا قهوه عربیکا کلمبیا است.
قهوه عربیکا به دلیل عطر و طعم خوشمزه ایی که دارد در بین قهوه دوستان نسبت به گونه های دیگر قهوه، جایگاه ویژه ایی دارد.
قهوه روبوستا دارای کافئین و انرژی بیشتری نسبت به قهوه عربیکا می باشد. اما به دلیل طعم تلخی که از خود دارد باعث شده نسبت به قهوه عربیکا از محبوبیت زیادی برخوردار نباشد.
قهوه کلمبیا بخشی از فرهنگ این کشور به حساب می آید.
در کلمبیا نزدیک به 600 هزار نفر کشاورز به کشت قهوه مشغول هستند، که می توان گفت فروش قهوه جزء یکی از درآمدهای اصلی این کشور است.

ویژگی های مهم قهوه کلمبیا و گونه های معروف آن
قهوه کلمبیا ویژگی های زیادی دارد؛ قهوه کلمبیا طعم دل چسبی دارد.
طعم دل چسب و خوشمزه شاید در گونه های دیگر قهوه یافت شود، اما قهوه کلمبیا طعم به یاد ماندنی در افراد به جای می گذارد.
بهتراست بدانید
در مسابقات بین باریستاهای مختلف در سراسر دنیا، اصولا افراد برتر از قهوه اسپشالتی کلمبیا استفاده میکنند.
یکی از ویژگی های دیگر قهوه کلمبیا ، تنوع این قهوه است.
با توجه به روش کشت قهوه ، کیفیت ، طعم و عطر قهوه تغییر می یابد.
کشور کلمبیا ، کشور گسترده ای است که هر منطقه این کشور نسبت به میزان ارتفاع و نوع آب و هوا ، قهوه های خاص تولید می شود.
انواع مناطق قهوه کلمبیا و ویژگی طعمی آن
کلمبیا از نظر تنوع گونه های زیادی دارد، که دارای 22 منطقه مختلف برای کشت قهوه دارد، که به سه گروه اصلی تقسیم می شوند :
نواحی شمالی :
قهوه در این مناطق طعم شکلاتی و آجیلی داشته و دارای اسیدیته ی پایینی می باشد.
نواحی مرکزی :

طعم قهوه در این مناطق میوه ای و گیاهی بوده و عطر قوی داشته ، و دارای اسیدیته ی متوسط می باشد.
نواحی جنوبی :
اسیدیته ی قهوه در این مناطق بالا می باشد، و طعم مرکبات را در آن می توان حس کرد.
محبوب ترین و با کیفیت ترین قهوه کلمبیا که طرفداران زیادی دارند عبارت اند از :
-
مدلین (Medellin)
-
ارمنیا (Armenia)
-
مانیزالس (Manizales)
هر سه نوع قهوه در بخش مرکزی کلمبیا کشت شده، که بادی متوسط دارند، و اغلب با هم و با نام MAM به فروش می رسند.
مدلین سوپریمو از بهترین قهوههای صادراتی این کشور است.
از دیگر قهوه های معروف کلمبیا می توان به موارد زیر اشاره کرد:
قهوه کستیلو (Castillo) :
قهوه کستیلو جزء قهوه های پر طرفدار کلمبیایی محسوب می شود، که خیلی دیر فاسد می شود.
قهوه کستیلو با قهوه روبوستا نقطه اشتراکات زیادی دارد به همین در انتخاب افراد تردید ایجاد می کند.
قهوه کستیلو عطر قوی و اسیدیته ی بالایی دارد.

قهوه کاتورا (Caturra) :
قهوه کاتورا جزء بهترین قهوه های کلمبیا محسوب می شود.
قهوه کاتورا اولین بار در برزیل کشت شد، اما امروزه در سراسر کلمبیا به شهرت رسیده است.
قهوه کاتورا دارای اسیدیته ی پایین می باشد، و مدت زمان نگهداری آن بالا نمی باشد.
قهوه تینتو (Tinto) :
قهوه تینتو به اصطلاح دیگر آب جوهری نام دارد.
قهوه تینتو قهوه مورد استفاده اکثر مردم کلمبیا است. که در خیابان های این کشور به طور عمده به فروش می رود.
قهوه تینتو کیفیت زیادی ندارد، اما ریشه اصلی فرهنگ کلمبیا محسوب می شود.
مشخصات کلی قهوه کلمبیا
-
گونه : عربیکا
-
اسیدیته : متوسط به بالا
-
عطر : قوی
-
طعم : ملایم
-
درصد برشته شدن : مدیوم رُست
-
غلظت : متوسط
-
کافئین : 17 درصد تا 1.37 درصد
-
ارتفاع از سطح دریا : بین 1200 تا 2000 متر
با کافه ایرانی همراه باشید.
انواع رُست قهوه کلمبیا
قهوه کلمبیا به دلیل طعم ملایم و بادی کامل می توان آن را در درجه های مختلف برشته کرد :
قهوه کلمبیا لایت رست(برشتگی ملایم) :
قهوه کلمبیا لایت رُست دارای اسیدیته بالا می باشد. این قهوه دارای طعم، مزه های میوه ای، مرکباتی و شکلاتی کاراملی می باشد.
قهوه کلمبیا مدیم رست (برشتگی متوسط) :
قهوه کلمبیا مدیوم رُست دارای طعم میوه ای ، شکلاتی و آجیلی می باشد، و کمی ته مزه تلخ دارد. اسیدیته آن نسبت به لایت رُست کمتر می باشد.
قهوه کلمبیا دارک رست (برشتگی زیاد) :
قهوه کلمبیا دارک رُست طعم و عطر قوی و تلخ دارد. اسیدیته ی آن نسبت به دو نوع دیگر کمتر می باشد.

عالی،ممنون از مقاله زیباتون