قالب وردپرس افزونه وردپرس
خانه / مقالات / عربیکا و روبوستا تفاوت این دو گونه ی قهوه در چیست؟

عربیکا و روبوستا تفاوت این دو گونه ی قهوه در چیست؟

عربیکا و روبوستا ؟ شما از کدام نوع قهوه استفاده میکنید؟
آیا فرق های این دو نوع قهوه را با یکدیگر میدانید؟
در ادامه ی مطلب تفاوت این دو نوع قهوه را برای شما مشخص کرده ایم و امیدواریم با خواندن آن کمکی به شما در انتخاب نوع قهوه ی خود کرده باشیم.

انواع گیاه و نوع دانه ها

در شروع بهتر است به نوع گایه و نحوه ی پرورش این دو نوع گیاه نگاهی بیندازیم.
در کل میتوان گفت بار آوردن روبوستا از عربیکا آسان تر است.
گیاه روبوستا معمولا حدود 6 متر رشد میکند و همچنین در مقابل نفوذ حشرات مقاوم تر است ؛
اما گیاه عربیکا هنهایتا 4.5 متر رشد میکند و همچنین مقاومت کمتری نصبت به روبوستا دارد.
علاوه براین ، روبوستا در ارتفاعات پایین و نزدیک به سطح دریا رشد میکند در صورتی که عربیکا در منطقه های بلند و مرتفع رشد پیدا میکند.
شکل دانه ی روبوستا معمولا گرد است اما دانه ی عربیکا حالت کشیده تری و حالتی شبیه حالت S دارد.
در سرتاسر دنیا عربیکا از روبوستا محبوب تر است.
همچنین 75% تولیدات دانه قهوه جهانی مربوط به عربیکا میباشد و 25% باقی مانده متعلق به روبوستا است.
یکی از بزرگترین تولید کننده های قهوه عربیکای جهان برزیل میباشد.

عربیکا ربوستا

ترکیبات روبوستا و عربیکا

هر یک از گونه های ذکر شده مقدار متفاوتی از مواد معدنی و یک سری ترکیبات شیمیایی را دارا میباشند.
برای مثال کافئین روبوستا نسبت به عربیکا بیشتر است.
در هر دانه ی روبوستا حدودا 2.7 % کافئین وجود دارد.
این در صورتیست که در عربیکا حدود 1.5 % کافئین وجود دارد.
تقریبا میتوان گفت کافئین موجود در دانه های روبوستا 2 برابر عربیکا میباشد.
اما فرق روبوستا و عربیکا فقط در میزان کافئین آنها نیست.
نکتهدانه های قهوه ی عربیکا در برابر دانه قهوه ی روبوستا چرب تر میباشد ؛ پس بیگمان باعث میشود همین ویژگی روی مزه ی قهوه تاثیر گذار باشد.
فکر میکنم که دیگر همه ی ما میدانیم که قهوه دارای آنتی اکسیدان های مفید برای بدن ما میباشد.

اما آیا میدانستید آنتی اکسیدان های موجود در روبوستا بیشتر از عربیکاست؟

دانه های عربیکا دارای حدود 5 الی 8 % کلرژنیک اسید میباشند در صورتی که دانه های روبوستا دارای 7 الی 10 % کلروژنیک اسید میباشند.

تفاوت قیمت دانه ی روبوستا و عربیکا

به طور کلی در تمام نقاط جهان قیمت دانه ی عربیکا از روبوستا گران تر است.
دلیل این گرانی میتواند پرورش سخت و دشوار این قهوه با میزان تقاضای بیشتر مردم برای این نوع دانه ی قهوه میباشد.

میزان استفاده و شهرت

درست است که قهوه عربی (arabica) محبوب تر است و مصرف بیشتری را در جهان به خود اختصاص میدهد اما این موضوع به این معنی نیست که روبوستا جایی در قهوه ی جهانی ندارد.
حتی مصرف ترکیب این دو قهوه هم مرسوم است.

مزه و عطر عربیکا و روبوستا

همانطور که در مطالب بالا گقته شد عربیکا بیشتر مصرف قهوه ی جهانی را مختص خود دارد ؛ ولی دلیل این محبوبیت چیست؟
اکثر مردم بر این باورند که مزه ی قهوه ی خروجی به دست آمده از عربیکا بهتر از روبوستا میباشد.
روبوستا به دلیل داشتن کافئین بیشتر و مزه ی تلخ تر آن کمتر مورد استقبال مردم قرار گرفته است.
البته باید گفته شود که رایحه و عطر آن نیز بی تاثیر نیست.

برداشت کلی

در پایان میتوان گفت که کلا مصرف قهوه سلیقه ایست.
ممکن است شما قهوه ی تلخ با کافئین بالا دوست داشته باشید پس برای شما روبوستا مناسب تر است و یا بلعکس ، کسانی که قهوه ی ملایم تر و شیرین تری را دوست دارند از قهوه ی عربیکا استفاده میکنند.
همچنین گاهی اوقات ترکیبات این دو نوع قهوه ی روبوستا و عربیکا مزه و عطر فوق العاده ای را برای شما به ارمغان می آورد.

منبع

مطلب پیشنهادی

فواید قهوه

فواید قهوه

فواید قهوه یکی از نوشیدنی هایی که در حال حاضر بین مردم طرفدار زیادی پیدا …

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *