انواع دانه قهوهمقالات
دانه قهوه اتیوپی و منطقه های کشت این قهوه در کشور اتیوپی
اتیوپی محل کشف اولین دانه قهوه میباشد و از این رو قهوه دانه قهوه اتیوپی در دنیای قهوه دارای اهمیت نسبتا زیادی میباشد.
بیشتر قهوه هایی که در اتیوپی کشت میشود عربیکا میباشد و تنوع قهوه های آن به بیشتر از هزار گونه میرسد. در خیلی از مسابقات و رقابت هایی که در حوضه غذا و قهوه صورت میگیرد کشور اتیوپی جزو بالاترین رتبه ها قرار میگیرد.
چهار نوع قهوه در اتیوپی وجود دارد که عبارت اند از :
-
قهوه جنگلی
-
قهوه نیمه جنگلی
-
قهوه باغی
-
قهوه مزرعه
-
قهوه جنگلی به صورت خودرو در سمت شرق کشور اتیوپی رشد میکند. قهوه جنگلی بدون نظارت و مراقبت کسی رشد میکند از این رو متعلق به شخص خاصی نمیباشد و کسی مالک آن نیست.
-
قهوه نیمه جنگلی در مناطقی از جنگل رشد میکنند و توسط کسانی که از آن محافظت میشود.
-
قهوه باغی معمولا در باغ نزدیک باغداران و در کنار باقی گیاهان رشد میکند و معمولا با کودهای طبیعی قوی تقویت میشوند که باعث کشت یک قهوه مناسب با عطر و طعمی خوب میشود.
-
قهوه ای که برای صادرات کشت میشود قهوه مزرعه نام میگیرد.این مزارع زیر نظر ارگان های دولتی و یا برخی شرکت های خصوصی میباشند.
شرایط رشد و منطقه های کشت دانه قهوه اتیوپی
قهوه اتیوپی در ارتفاع 1500 الی 1800 متر بالا تر از سطح دریا رشد میکند.
شما عزیزان میتوانید برای کامل و جامع درباره انواع قهوه به صفحه انواع دانه قهوه مراجه نمایید.
منطقه های معروف کشت دانه قهوه اتیوپی عبارت اند از:
سیدامو: قهوه سیدامو به دلیل داشتن طعمی شیرین و داشتن عطر گل و چوب و همچنین داشتن اسیدیته ی پایین مشهور است.نظریه هایی وجود دارد که میگویند اولین دانه قهوه در این منطقه روییده است.

یرگاشف: یکی از مشهورترین قهوه های صادراتی کشور اتیوپی در این منطقه کشت میشود که دارای طعمی شیرین و مرکبات میباشد.
قهوه منطقه یرگاشف معمولا به صورت خیس فراوری میشوند.
یرگاشف قبلا جزئی از منطقه سیدامو به حساب می آمد اما به دلیل کیفیت قهوه بهتر ، آن را از سیدامو جدا کردند.

هراری: قهوه هراری یک قهوه سنگین و وحشی میباشد که دارای طعمی تند و طعمی تمشک مانند است که در منطقه ی اورومیا یا همان هرار قدیم کشت میشود.

جیما: یکی از محصولات منطقه ایلوبابور و کافا قهوه جیما میباشد.در روش فراوری خیس ، این قهوه دارای اسیدیته ی پایین و طعمی مطلوب میباشد در صورتی که در روش فراوری خشک این قهوه طعمی دارویی را به خود میگیرد.
