انواع طرز تهیه نوشیدنی قهوهمقالات
طرز تهیه قهوه موکا
کافه موکا با نام دیگر موکاچینو نیز شناخته میشود و برای کسانی که به شکلات و قهوه علاقه مند هستند یک نوشیدنی بسیار گوارا میباشد و بعضی اوقات به عنوان دسر نیز مورد استفاده قرار میگیرد.
در واقع میتوان گفت که کافه موکا نسخه آمریکایی قهوه لاته میباشد که از اضافه کردن یک شات اسپرسو به هات چاکلت به دست می آید.
یک اشتباه رایج در میان مردم که ممکن است برای شما نیز پیش بیاید ، تفاوت کافه موکا و دانه قهوه موکا میباشد.
یکی از اجزای اصلی تشکیل دهنده کافه موکا ، یک فنجان قهوه میباشد که این فنجان قهوه میتواند از هر نوع قهوه و با هر نوع روشی تهیه شود.
معمولا برای تهیه کافه موکا از قهوه اسپرسوی دمی استفاده مینمایند.
نوعی از قهوه در بازار با نام موکا وجود دارد که این قهوه از نوع عربیکا میباشد و برای اولین بار در کشور یمن کشت و تولید شد و در ساحل دریای سرخ با نام موکا خرید و فروش میشود.
هنگامی که این قهوه کشف شد و پس از مدتی به تمامی نقاط جهان فرستاده شد ، این قهوه گران قیمت ترین قهوه در آن زمان بود ؛ دلیل اصلی شهرت قهوه موکا این بود که صوفیان یمنی از نوشیدن این قهوه برای بیدار ماندن در شب و عبادات شبانگاهی استفاده میکردند و یکی دیگر از دلایل اصلی آن به شکلاتی بودن آن نیز مرتبط است.
در قرن 17 میلادی از قهوه موکا و ترکیب آن با قهوه های دیگر ، ترکیبات جدیدی به دست آمد که بعده ها از آن در ترکیب کافه موکا استفاده شد.
متاسفانه خشک سالی در این منطقه باعث شد تا قهوه های این منطقه از بین بروند و در حال حاضر تولید قهوه های موکا این منطقه به صفر رسیده است.
تلاش های بسیاری صورت گرفته تا بتوانند این درخت را در سراسر دنیا با همین نام کشت کنند اما هیچ کدام نتوانسته کیفیت اصلی قهوه موکا را داشته باشد.
نحوه ی درست کردن کافه موکا
این ترکیب خوش مزه حدود 15 دقیقه زمان برای درست کردنش نیازمند است و از این رو اختلاف نظر های زیادی در شیوه درست کردن آن وجود دارد.
دلیل اصلی این اختلاف نظر ها به ترکیبات ، روش های تهیه قهوه و همچنین روش های تهیه شربت شکلات باز میگردد.
ما در اینجا سعی کرده ایم تا بتوانیم یک روش استاندار را برای تهیه کافه موکا به شما عزیزان معرفی نماییم . امیدواریم که از خواندن ادامه ی مطلب لذت ببرید.
مواد لازم برای تهیه کافه موکا
-
یک فنجان قهوه اسپرسو حدود 30 میلی لیتر
-
دو قاشق غذاخوری پودر شکلات و پودر کاکائو ( از هرکدام 15 گرم)
-
نصف فنجان شیر ( حدود 100 میلی لیتر )
-
خامه قنادی
مرحله اول :
در مرحله ی اول ابتدا مقداری پودر شکلات و کاکائو را درون یک فنجان بزرگ میریزیم.
بعد از آن مقداری آب جوش به مخلوط اضافه میکنیم و سپس آن را با قاشق به هم میزنیم
در این مرحله دقت داشته باشید که مقدار آب به اندازه ای باشد که مخلوط حالت کاراملی به خود بگیرد.
مرحله دوم : در این مرحله باید اسپرسو را به شربت شکلات اضافه نماییم ؛ بعد از انجام این کار نوبت به ریختن کف شیر بر روی آن میشود.
مرحله سوم : این مرحله مرحله ی آخر میباشد . در این مرحله خامه قنادی را با تزئین دلخواه بر روی فنجان موکا میریزیم و سپس از نوشیدن آن لذت کامل را خواهیم برد.
برخی نکات قابل توجه
-
در بعضی مقالات توصیه میشود که برای تهیه کافه موکا از قهوه اسپرسو استفاده نشود ؛ چرا که برخی ها عقیده دارند قهوه اسپرسو باعث از بین رفتن طعم شکلات در کافه موکا میشود.
برخی افراد نیز عقیده دارند که حتی استفاده از اسپرسوی دبل شات میتواند طعم کافه موکا را بسیار مناسب کند. پس این یک نظر کاملا شخصی و سلیقه ای میباشد که از چه نوع قهوه ای برای تهیه کافه موکا استفاده شود.
-
در نظر داشته باشید که در تهیه هرچیزی که از قهوه استفاده میکنید ، استفاده از دانه قهوه تازه آسیاب شده یک اصل اساسی در طعم و کیفیت قهوه میباشد.
-
اصلی ترین طعم کافه موکا به ترکیب شکلات و پودر کاکائو بر میگردد. در هنگام این ترکیب باید مقدار شکلات و کاکائو ترکیبی با هم برابر باشد.
شما عزیزان میتوانید با استفاده از انواع برند های قهوه و شکلات به طعم مورد علاقه ی خود دست یابید.
برخی از مقالات به خواننده برخی از برند های شکلات را معرفی کرده اند اما مشکل اینجاست که تمامی برند ها یافت نمیوند و عموم مردم به آن دسترسی ندارند.
حتی برخی از کارخانه های تولید شکلات برخی از محصولات خود را برای تهیه کافه موکا اختصاص داده اند.
-
در نظر داشته باشید که به جای استفاده از پودر شکلات از تکه های شکلات تلخ نیز میتوانید استفاده کنید. توجه داشته باشید که تکه های شکلات را بیش از 30 ثانیه حرارت ندهید ؛ زیرا افزایش دما میتواند بر روی طعم شکلات تاثیر گذار باشد و مزه ی شکلات را تغییر دهد.
-
به جای استفاده از شکلات و کاکائو و ترکیب این دو با یکدیگر میتوانید از شربت های آماده کاکائو نیز استفاده نمایید.
-
در برخی از ترکیبات خود متناسب با سلیقه یتان میتوانید یک قاشق وانیل نیز به کافه موکا خود اضافه نمایید.
-
به جای استفاده از اسپرسو و قهوه های دمی از قهوه فوری نیز میتوانید استفاده کنید . قهوه های فوری نسبت به قهوه های دمی از کافئین کمتری برخوردار هستند.
-
در تهیه کف شیر میتوانید از روش های حرفه ای و یا روش های ساده استفاده کنید . برای اطلاعات بیشتر در این زمینه میتوانید به مقاله ی طرز تهیه کف شیر مراجعه نمایید.
-
به جای استفاده از کف شیر در تهیه کافه موکا میتوانید از شیر داغ نیز استفاده نمایید. در هنگام استفاده از شیر داغ توجه داشته باشید که دمای شیر از 65 درجه ی سانتی گراد بالاتر نرود . چرا که هم به نقطه ی جوش میرسد و طعم خود را از دست میدهد و هم هنگام اضافه کردن به کافه موکا موجب تغیر مزه ی کافه موکا میشود.
-
در هنگام اضافه کردن شیر به ترکیب قهوه در نظر داشته باشید که ابتدا شیر بخار زده را به قهوه اضافه کنید و بعد از آن کف را بر رویش بریزید.
-
استفاده از خامه قنادی در تهیه کافه موکا کاملا سلیقه ای و شخصی میباشد . برخی افراد نیز به جای استفاده از خامه قنادی برای تزئین از شیر استفاده میکنند.
-
کافه موکا را نیز میتوانید در سرد نوش جان نمایید . برای این کار کافیست تا چند تکه یخ به آن اضافه نمایید ؛ اما توجه داشته باشید که این کار ممکن است به دلیل گرم بودن کافه موکا باعث شکستگی فنجان بشود.
-
اضافه کردن شکر به کافه موکا نیز یک امر کاملا سلیقه ای و شخصی میباشد و معمولا بعد از آماده کردن کافه موکا در کنار آن سرو میشود.
-
نوعی دیگر از کافه موکا نیز وجود دارد که به موکای شور مشهور میباشد و در تهیه آن از نمک دریایی استفاده میشود.