کاپوچینو یکی از نوشیدنی های قهوه میباشد که در تهیه آن از ترکیبات اسپرسو و شیر بخار پز استفاده میشود.
به طور کلی کاپوچینو یک نوشیدنی سنتی ایتالیایی میباشد که شامل یک شات اسپرسو است و بر روی آن مقداری شیر بخارپز و فوم شیر قرار گرفته است.
بسیاری از افراد از شیر بخار پز و کف بیشتری استفاده میکنند تا طعم کاپوچینویشان ملایم تر شود و مزه ی غنی تری را دارا باشد.
مزه کاپوچینو
کاپوچینویی که خوب درست شده باشد دارای طعمی قوی و کمی شیرین میباشد.
همچنین میتوان آن را با شکر ، شیره و برخی مواد افزودنی دیگر طعم دار کرد که البته اینکار مرسوم نیست و کاپوچینو را از حالت سنتی خود خارج میکند.
درست کردن یک کاپوچینوی عالی یازمند مهارت کافی در این زمینه میباشد.
پس در نظر داشته باشید که اگر جایی این نوشیدنی را خوردید و از آن خوشتان نیامد یک بار دیگر پیش فردی دیگر که مهارت درست کردن کاپوچینو را دارد امتحان کنید.
کاپوچینو ایتالیایی
25 سال است که کاپوچینو محبوبیت زیادی در ایتالیا یافته است.
از این رو بعضی از افراد فکر میکنند که کاپوچینو یک نوشیدنی تازه و جدید است.
این عقیده کاملا اشتباه است ؛ قدمت کاپوچینو به صدها سال پیش بر میگردد و زمان بسیار طولانی میباشد که مردمان جهان از این نوشیدنی خوش طعم استفاده میکنند.
در کشور ایتالیا کاپوچینو یک نوشیدنی بسیار محبوب میباشد.
در این کشور معمولا کاپوچینو را اول صبح به همراه صبحانه مصرف میکنند.
برخی افراد همانند آمریکایی ها کاپوچینو را پس از شام مینوشند ؛ اما ایتالیایی ها بر این باورند که نوشیدن کاپوچینو بعد از شام بسیار نا سالم است ور ترجیح میدهند نهایتا آن را در ساعات پایانی روز مصرف کنند.
در ایتالیا این نوشیدنی به دلیل داشتن شیر بیشتر نسبت به اسپرسو برای کودکان سرو میشود.
کاپوچینوی اصلی در ایتالیا توسط دستگاه درست میشود و برای درست کردن آن نیازمند مقداری مهارت است که حتما باریستا ( همان کسی که کاپوچینو و زیر مجموعه های قهوه را درست میکند ) دوره های آن را گذرانده و مهارت لازم را پیدا کرده است.
برای درست کردن کاپوچینو ابتدا باریستا یک شات قهوه اسپرسو میگیرد و سپس بعد از آن شیر را آماده میکند. دستگاه های اسپرسو دارای نازل بخار میباشند که میتوان از آن برای کفی کردن و بخارپز کردن شیر استفاده کرد.
سپس بخار تحت فشار از استیم واند ( همان نازل بخار ) دستگاه به درون یک فنجان شیر خالی میشود و به شیر حجم بیشتری را میدهد.
در نظر داشته باشید که کفی کردن سریع شیر میتواند باعث 2 برابر شدن حجم شیر شود.
زمانی که شیر آماده میشود شیر بسیار لطیف تر و خوش مزه تر از قبل میشود.
در انتها شیر را بر روی اسپرسویی که از قبل آماده شده میریزند و کاپوچینوی به دست آمده قابل سرو میشود.
کاپوچینو در خارج از ایتالیا
محبوبیت کاپوچینو در خارج از ایتالیا بسیار زیاد است و به طوری که در بسیاری از قهوه فروشی های جهان از آن استفاده میکنند و آن را به فروش میراسند.
هرچند که در نظر داشته باشید همه ی این نوشیدنی ها که در بسیاری از کشور ها به عنوان کاپوچینو شناخته میشود رابطه ی چندانی با کاپوچینوی واقعی ایتالیا ندارد.
این نوع کاپوچینو ها به طور معمول با دستگاه های همزنی تهیه میشوند و شکلات و دیگر نوشیدنی ها را با هم ترکیب میکنند.
جدای مواردی که ذکر شد ، بعضی از شرکت های قهوه در خارج از ایتالیا سعی میکنند کاپوچینوی اصیل ایتالیا را تهیه کنند و در اختیار عموم قرار دهند.
نحو سرو کاپوچینو
سرو کاپوچینو در مکان های مختلف به روش های مختلفی انجام میگیرد.
کاپوچینو ایتالیایی به طور معمول در فنجان های 150 الی 180 میلی لیتری سرو میشود.
فروشگاه های زنجیره ای در سال های اخیر موجب شدند که سرو این نوشیدنی در اندازه های 600 میلی لیتری صورت گیرد.
در ایتالیا کاپوچینو در فنجان های کاسه ای شکل سرو میشود.
در خارج از ایتالیا کاپوچینو در فنجان های چینی سرو میشود ؛ چرا که فنجان های چینی گرما را درون خود بهتر از دیگر فنجان ها نگه میدارند.
در سفارش های کاپوچینوی بیرون بر ، از لیوان کاغذی درب دار برای حفظ گرما استفاده میشود.
حفظ گرما برای این نوشیدنی بسیار از اهمیت بالایی برخوردار است ؛ هرچند کف روی کاپوچینو به عنوان یک عایق طبیعی عمل میکند و میتواند برای زمان بیشتری این نوشیدنی را گرم نگه دارد.
انواع کاپوچینو
محبوبیت زیاد این نوشیدنی در میان مردم اقسار نقاط جهان باعث شده تا انواع مختلفی از این نوشیدنی وجود داشته باشد.
کاپوچینوی سنتی اصلی معمولا از یک شات اسپرسو و چند لایه شیر کفی و بخار پز شده درست میشود.
معمولا هر کافی شاپ دارای کاپوچینوی مخصوص به خود میباشد و آماده است که طعم متفاوتی از کاپوچینو را در ذهن شما به یادگار باقی بگذارد.
هرچند که تفاوت بسیار زیادی در نحوی درست کردن کاپوچینو و سرو آن وجود ندارد.
کاپوچینو در انواع سرد نیز مورد استفاده قرار میگیرد ؛ کاپوچینوی یخ زده و و کاپوچینوی فِرِدو از انواع کاپوچینو های سرد و داغ میباشند که بسیار مورد استفاده قرار میگیرند.
کاپوچینوی مرطوب که به عنوان کاپوچینوی سبک هم نیز شناخته میشود که توسط شیر کف کرده ی کم و شیر گرم زیاد تهیه میشود.
کاپوچینوی چیارو ( همان کاپوچینوی سبک ) نسبت به کاپوچینوی سنتی ، مقداری خامه ای تر و رقیق تر میباشد.
کاپوچینوی خشک که به عنوان کاپوچینوی تیره نیز شناخته میشود ؛
این کاپوچینو نسبت به باقی کاپوچینو ها دارای شیر کمتری میباشد و در عوض شیر کف کرده ی بیشتری بر روی آن قرار دارد.
این کاپوچینو نسبت به کاپوچینوی سنتی از رنگ تیره تری برخوردار است همچنین مزه ی اسپرسو در آن قویتر میباشد.
کف قرار گرفته بر روی کاپوچینو همانند یک عایق عمل میکند و آن را برای زمان بیشتری گرم نگه میدارد.
در آمریکا کاپوچینوی طعم دار طرفداران زیادی دارد ؛
برای طعم دار کردن کاپوچینو از شربت های طعم دار استفاده میکنند.
پر طرفدارترین طعم ها شامل طعم های وانیل ، کارامل ، شکلات ، دارچین و تمشک میباشد.
بعضی وقت ها نیز از پودر کاکائو ، دارچین و یا سس شکلات بر روی کف کاپوچینو استفاده میکنند.
امیدواریم از خواندن این مطلب لذت برده باشید، برای اطلاع دقیق و لحظه ای قیمت به روز دانه قهوه با ما تماس بگیرید و یا از صفحه قیمت روز قهوه(اینجا) دیدن نمایید، همچنین برای اطلاع کامل و جامع درباره دانه قهوه به صفحه مقالات (اینجا) ما مراجعه فرمایید و با نظرات و پیشنهادات خود مارا در این امر یاری نمایید