انواع دانه قهوهمقالات
دانه قهوه برزیل ؛ گل سرسبد قهوه در دنیا
دانه قهوه برزیل شناخته شده ترین قهوه در دنیا به شمار میرود؛ یکی از بزرگترین تولید کننده و صادر کننده های قهوه در جهان کشور برزیل میباشد که حدود یک سوم قهوه جهان را تامین میکند. فرانسیسکو ملو پالتا حاکم قدیم برزیل در سال 1727 قهوه را از فرانسه به برزیل آورد و مشغول کشت و پرورش قهوه در برزیل شد.
هرچند که حاکم فرانسه در آن زمان هیچ علاقه ای به این نداشت که این دانه پر سود را در اختیار برزیلی ها قرار دهد اما زن حاکم که جذب فرانسیسکو حاکم برزیل شده بود ، مقداری از دانه های قهوه را به صورت پنهانی در اختیار فرانسیسکو حاکم برزیل قرار داد.

مناطق کشت دانه قهوه برزیل
دانه قهوه برزیل در منطقه های سانتوس ، استیت برزیل ، پارانا ، موکوکا ، سائوپائولو و سرادو کشت میشود.
دانه قهوه برزیل دارای طعمی شیرین و شکلاتی مانند میباشد و همچنین دارای بادی متوسط رو به بالا است.
کشور برزیل در سال حدود 50 میلیون کیسه دانه قهوه را تولید میکند که این مقدار حدود یک سوم قهوه ی جهان میباشد.
پس از مدتی تولید قهوه به سرعت در برزیل توسعه یافت و مردم این کشور کشت دانه قهوه را در سراسر برزیل آغاز کردند. حدود یک سوم زمین های کشت کشور برزیل مربوط به کشت دانه قهوه میباشد.
جالب است بدانید :
علاوه بر آن هزاران زمین کوچک در دور و اطراف برزیل وجود دارند که مشغول به کشت و تولید قهوه میباشند.
حدود 80% از قهوه های برزیل عربیکا میباشند و در ارتفاعات بالای 8000 متر از سطح دریا رشد میکنند. 20% دیگر قهوههای برزیل شامل دانههای قهوه روبوستا میشوند که در ارتفاعات کمتر رشد میکنند. قهوه برزیل به دلیل اینکه کشور برزیل ازنظر شرایط آب و هوایی در منطقهای بسیار مناسب قرار دارد ، توسط همان روش قدیمی و سنتی خشک فراوری میشود.
یعنی اینکه کشاورزان بعد از برداشت قهوه میتوانند بدون اینکه بابت بارش باران و یا مرطوب شدن هوا نگرانی داشته باشند بهراحتی زمان لازم و کافی را برای خشک و فراوری قهوه بهصورت سنتی را در اختیاردارند
انواع دانه قهوه در برزیل
برزیل علاوه بر اینکه جزو بزرگترین تولیدکنندگان قهوه جهان است ، پیچیدهترین قهوهها را نیز در اختیار دارد. در این کشور همه نوع دانه قهوه ازجمله دانه قهوه بیکیفیت و ارزان گرفته ، تا بهترین و مرغوبترین و گرانترین دانههای قهوه تولید میشود. در کشور برزیل از چهار روش مختلف برای فراوری قهوه استفاده میشود و همچنین شما گاهی اوقات میتوانید این چهار روش فراوری را بهصورت یکجا در یک مزرعه کنار هم ببینید.
اگر بیشتر و دقیقتر بخواهیم توضیح دهیم دانه قهوه برزیل در ارتفاعهای نسبتاً پایین میان 600 الی 1200 متر بالاتر از سطح دریا رشد میکنند که این ارتفاع در مقایسه با ارتفاعات رشد قهوه در آفریقا که حدود 12000 متر است ، ارتفاع کمی محسوب میشود.
دانههای قهوه که در زمینهای کم ارتفاعتر رشد میکنند یک ویژگی خاص دارند که اسیدیته بودن کمتر آنان میباشد.
مزیت و ضررهای روش فراوری خشک
زمانی که دانه قهوه آب درون خود را از دست میدهد و خشک میشود ، امکان دارد که اتفاقهای ناخواستهای بر روی آن بیفتد و تأثیر نامطلوبی بر روی کیفیت آن درنهایت بگذارد.
درروش فراوری خشک دانه قهوه تا آخر درون میوه حبس میباشد و ازاینرو اگر میوه خراب شود امکان دارد که میکروبها به دانه قهوه نیز حمله کنند و دانه قهوه را نیز خراب کند.
ازاینرو امکان دارد که قهوه خاصیت مطلوب خود را از دست بدهد و طعمی شیمیایی و نامناسب را در خود بگیرد. اگر میخواهید برای یکبار این مزه شیمیایی و نامطلوب را امتحان کنید کافی است که یکبار قهوه ریو را بنوشید تا بتوانید تمامی چیزهایی که گفته شد را بهصورت کامل درک کنید.
خریداران آمریکایی تا حد زیادی از خرید این دانه قهوه دوری میکنند؛ اما جالب اینجاست که اروپاییان شرقی ، بسیار طرفدار این قهوه میباشند و بسیار از نوشیدن این نوشیدنی لذت میبرند. تا همین چند وقت پیش قهوههایی که طعم دارویی و شیمیایی داشتن با بالاترین قیمت به فروش میرفتند ؛ این در صورتی بود که قهوههای مرغوب برزیل قیمت کمتری نسبت به این قهوهها داشتند.
بهترین و مرغوبترین قهوههای برزیل در سه منطقه عمده کشت میشوند. قدیمیترین منطقه کشت قهوه در برزیل موجیا میباشد که به دلیل داشتن خاک بسیار حاصلخیز و قرمزرنگش ، دارای قهوههای شیرین با بادی فول میباشد که بسیار معروف است.

دوتا دیگر از منطقههای معروف کشت قهوه برزیل عبارتاند از:
-
سول میناس
-
سیرادو