دانه قهوه مالزی و فرهنگ این کشور
دانه قهوه مالزی به طور متوسط در سال 2007 سالانه نزدیک 18 هزار تن می باشد.
کشور مالزی دارای فرهنگ ها وسنت زیادی می باشد.
بیشتر مالزیایی ها ترجیح می دهند قهوه های سنتی یا قهوه فوری شان را در خانه و یا در کپی تیام ( kopitiam ) سر کوچه شان بنوشند.
در زبان مالایی kopi به معنای قهوه است و tiam در گویش هوکی ین زبان چینی به معنای فروشگاه می باشد.
کلمه کپی تیام همان چند فرهنگی و چند رنگی مردمان مالزی را نشان می دهد. این اصطلاح بیشتر در مالزی و سنگاپور کاربرد دارد.
فرهنگ قهوه در مالزی در روزگار دور کوپیتیام (کافی شاپ) آغاز شد. دیدن پیر و جوان در کنار هم مشغول نوشیدن قهوه تازه دم در حال خواندن روزنامه یا صحبت با همدیگر صحنه ای متداول بود.
به تدریج کوپیتیام ها تکامل یافتند، اما قهوه مالزیایی بین محلی ها محبوب باقی ماند.
این محبوبیت به تکنیک برشته کردن دانه های قهوه با مارگارین برمی گردد.
بدین ترتیب قهوه سفید مالزی دارای طعم و عطری خاص است که عده ی بسیار زیادی مشتاق آن هستند.
بسته های قهوه فوری خامه ای بوده و طعمی عالی دارند و می توان در هر زمان از آنها لذت برد.
قهوه فوری مالزی و طرز تهیه آن
از گذشته فرهنگ قهوه خوری کشور مالزی دست نخورده باقی مانده است.
طرز تهیه قهوه سنتی مالزی به اینگونه می باشد که : دانه قهوه لیبریکا و روبوستا را در ظرف های گود و بزرگ بو می دهند و بعد در سبد های فولادی بزرگی می ریزند که این کار باعث خنک شدن قهوه می شود.
بعد از آن قهوه را در داخل کیسه های نخی یا پارچه تنظیف دم آوری می کنند.
کیسه های پارچه ای همان کار فیلتر را انجام می دهد، قهوه ایی که داخل این کیسه های پارچه ای ریخته می شود را در داخل آب جوش خیس می کنند تا دم بکشد و آماده سرو شود.
در اغلب مناطق مالزی مانند فروشندگان خیابانی در کشورهای جنوب شرق آسیا و کپی تیام های شهرهای مختلف بر همین اساس و شیوه قهوه را آماده سازی و به دست مشتریان می دهند.
عقاید مردمان مالزی
عقیده مالزیایی این است که قهوه ایی که به این روش تهیه و دم آوری می شود دارای عطر و طعمی بسیار سنگین و غلیظ می باشد. به گونه ای که حتی با ترکیب یخ و شیر هنوز عطر و طعم خود را حفظ می کند.
قهوه فوری مالزی زمان روست با شکر کاراملی و قهوه سیاه دم میشود که این روش نیز طعم ذاتی شیرینی دارد که محبوب ترین مزه در بین مردمان مالزی می باشد.
در روست سنتی قهوه به روش مالزیایی علاوه بر شکر، گاه افزودنیهای دیگری نظیر دانه کنجد٬ مارگارین یا کره٬ شکلات٬ گندم٬ جو و ذرت هم به قهوه اضافه میشود.
نشانه های فرهنگ سنتی قهوه نوشی در مالزی روش روست کردن و دم آوری قهوه می باشد.
جالب است بدانید :
کارخانه دار قهوه مالزی به نام مایکل اووی می گوید: در گذشته تهیه قهوه مالزی به صورت دستی بوده است.
در روش سنتی مالزیایی ها دانه قهوه را در ظرف های بزرگ فلزی بر روی شعله آتش که با چوب و درخت کائوچو درست می شد می ریختند و بو می دادند که ما بین این کار شکر به مقدار زیاد به قهوه اضافه می کردند این امر باعث می شد که به انرژی قهوه نوشان بیافزاید.
از سوی دیگر به دلیل پایین بودن قیمت شکر نسبت به قهوه باعث می شد که قیمت نهایی قهوه مالزی پایین باشد و مشتریان زیادی جذب شوند.
قیمت یک فنجان قهوه فوری مالزی در کپی تیام های کوالالامپور از 25 سنت شروع می شود تا 50 سنت دلار آمریکا.
این قیمت در قهوه خانه های زنجیره ای طبقه متوسط کمی بالاتر است.
تولید سالانه قهوه مالزی
در سال 2009 کشور مالزی سالانه حدود 27 هزار تن قهوه تولید کرد که این رقم باعث شد کشور مالزی رتبه بیست و هفتم کشورهای تولید کننده قهوه را به خود اختصاص دهد.
در کشور مالزی زمین های زیرکشت قهوه حدود 525 هزار متر مربع می باشد که حدود 95 درصد این مزارع زیر کشت گونه قهوه لیبریکا می باشد.
تنها 5 درصد از این مزارع زیر کشت گونه های دیگر مثل روبوستا می باشد. همچنین مناطق بسیار کمی هم زیر کشت قهوه عربیکا هستند.
در سال های اخیر قیمت دانه قهوه در مالزی افزایش یافت،به همین دلیل بیشتر مزارع کشور مالزی به جنگل های نخل تبدیل شدند.
مشکلات زیادی در صنعت قهوه مالزی وجود دارد که در ادامه مطالب کافه ایرانی قصد دارد به این موضوعات بپردازد.
با کافه ایرانی همراه باشید.
بعله همانطور که گفتیم مشکلات زیادی برای واردات قهوه به کشور مالزی وجود دارد که بعضی از این مشکلات مثل تایید اخذ مجوز های لازم برای واردات ، خرید و فروش دانه خام قهوه در این کشور ممنوع است و تنها فروشگاه های تخصصی قهوه میتوانند قهوه روست شده به دست مشتریان بدهند.
همین امر باعث شد مشکلات زیادی سر راه فعالان صنعت قهوه در مالزی و شرکت های روست و توزیع دانه قهوه قرار بگیرد.
بیشتر بدانید :
اولین شعبه استارباکس در مالزی در سال 1998 افتتاح شد و این آغازی بود برای آشنا شدن طبقه متوسط مردم مالزی با انواع دیگر قهوه نظیر کاپوچینو و لاته.
برخی از برند های معروف قهوه مالزی عبارت اند از:
OLDTOWN
Ah Huat
Aik Cheong
تفاوت قهوه سیاه و قهوه سفید مالزی
قهوه سیاه و قهوه سفید مالزی هر دو از یک نوع دانه قهوه تهیه می شوند ؛ معمولا روبوستا و یا لیبریکا این گونه قهوه رو تشکیل می دهند.
به دلیل افزایش قیمت دانه قهوه عربیکا در سال های اخیر، در تهیه قهوه سفید مالزی از این نوع دانه زیاد استفاده نمی شود.
ویژگی قهوه سفید شیوه بو دادن و موادی است که در زمان روست دادن به آن اضافه می شود.
قهوه سیاه سنتی مالزی با بو دادن دانه قهوه به همراه شکر و مارگارین در ظرف های بزرگ فلزی و کود تهیه می شود. اما در قهوه سفید تنها از مارگارین استفاده می شود.
عدم وجود شکر کاراملی باعث می شود روست سبک تری به دست بیاید و از همین رو قهوه سفید نامیده شود.
خرید قهوه مالزی
شما خریداران و مصرف کنندگان دانه های قهوه در ایران می توانید دانه مرغوب قهوه را به صورت آنلاین تهیه نمایید. جهت سفارش و کسب اطلاعات بیشتر لطفا از طریق کانالهای ارتباطی زیر با ما تماس حاصل بفرمایید.
شماره تماس : 09129780370 محمد مهرسام
اینستاگرام : mehrsam_coffee@
وب سایت : www.coffeeirani.ir
آدرس دفتر : خیابان امام ، میدان شورا ، پاساژ ثنا ، طبقه همکف واحد 23
شرکت بازرگانی عقاب سبز مهرسام عرضه کننده انواع دانه قهوه در ایران
خریدی مطمئن ،کیفیت بالا و پشتیبانی
حتی بعد از ارسال
قهوه را شرکتی ، ارزان و با ضمانت کیفیت و فروش بخرید
ارسال بار به تمامی نقاط ایران
امیدواریم از خواندن این مطلب لذت برده باشید، برای اطلاع دقیق و لحظه ای قیمت به روز دانه قهوه با ما تماس بگیرید و یا از صفحه قیمت روز قهوه (اینجا) دیدن نمایید، همچنین برای اطلاع کامل و جامع درباره دانه قهوه به صفحه مقالات (اینجا) ما مراجعه فرمایید و با نظرات و پیشنهادات خود مارا در این امر یاری نمایید