دله یک قهوه جوش دستی میباشد که در کشور های حوزه ی خلیج فارس استفاده ی زیادی میشود ، از این رو به آن قهوه عربی نیز میگویند .
تهیه قهوه عربی به چند صورت انجام میگرد . در این بخش به دو روش سنت و امروزی آن اشاره مینماییم.
روش سنتی تهیه قهوه عربی
در روش سنتی تهیه قهوه رعایت کردن آداب و رسوم بسیار مهم میباشد .
در این روش از دله تنها در مرحله سرو استفاده میکنند که خود استفاده کردن از قهوه نیز دارای آیین مخصوص به خود میباشد .
در این روش ابتدا دانه های قهوه را بر روی ذغال میگذارند تا برشته شود و بعد از آن به وسیله هاون آن را میکوبند و سپس آسیاب میکنند .
سپس در یک ظرف جداگانه که شبیه به دله میباشد آب را میجوشانند .
این ظرف گم گم نام دارد و بعد از اینکه آب در آن جوشانده شد پودر قهوه کوبیده شده را به درون آن میریزند .
یک نکته بسیار مهم که باید به آن توجه داشت این است که بعد از ریختن پودر قهوه درون آب به هیچ عنوان نباید آن را به هم بزنید .
بعد از گذشتن 20 دقیقه آب به جوش می آید و در حین قُل خوردن با قهوه به خوبی ترکیب میشود . سپس باید آن را از روی ذغال برداشته و درون دله بریزید و سپس کمی صبر کنید تا خنک شود و بعد از آن ، قهوه را متناسب با آیین خود سرو نمایید .
این روش را بر روی اجاق گاز نیز میتوان انجام داد .
در نظر داشته باشید که در روش سنتی طرز تهیه قهوه عربی مرسوم نیست که از شیر یا شکر استفاده شود اما برای طعم دار کردن آن ، میتوان به آن مقداری هل ، دارچین ، وانیل و .. اضافه نمود . قهوه ای که از این روش به دست می آید نه غلیظ میباشد و نه رقیق اما به دلیل فرایند رست و همچنین دم آوری خاص آن ، دارای تلخی بسیاری میباشد .
روش سنتی طرز تهیه قهوه عربی در مراسم های مهم اعراب مورد استفاده قرار میگیرد .
طرز تهیه قهوه عربی به روش امروزی
این روش در ایران بیشتر مورد استفاده قرار میگیرد و شباهت بسیار زیادی به دم آوری قهوه در قهوه جوش های ترک دارد .
در این روش ابتدا آب را به ازای هر نفر یک لیوان درون دله میریزند و روی گاز قرار میدهند .
زمانی که آب جوش آمد دله را به مدت سی ثانیه از روی گاز بردارید تا دمای آن مقداری کاسته شود .
حال زمان آن رسیده تا قهوه را به آب اضافه کنید و آن را روی شعله گاز با حرارت کم قرار دهید .
زمانی که آب به دمای جوش میرسد ، مخلوط آب و قهوه در درون دله شروع به کف کردن میکند و فوم خوش رنگی بر روی آن ظاهر میشود .
در این زمان باید دله را از روی حرارت برداشته تا مقداری خنک شود .
سپس یک دقیقه صبر نمایید و دوباره دله را بر روی گاز قرار دهید تا محتویات درون آن دوباره به دمای جوش برسد و فوم آن بالا بیاید .
حال زمان آن رسیده که قهوه یتان را بردارید و نوش جان نمایید .
برخی نکته های قابل توجه در این زمینه عبارت اند از :
– انجام این روش بر روی ذغال نتیجه ی بهتری را به شما میدهد .
– توجه داشته باشید که به هیچ عنوان پودر قهوه را نباید هم بزنید .
– در این روش باید حواستان باشد که نگذارید آب به دمای جوش برسد و قبل از رسیدن آن به دمای جوش آن را از روی حرارت بردارید . اگر مخلوط آب و قهوه قُل بخورد ، یک قهوه بسیار غلیظ به دست می آید و قهوه طعم و بوی سوختگی به خود میگیرد .
– در تهیه قهوه عربی بهتر است از قهوه با رست لایت استفاده شود .
– میزان آسیاب پودر قهوه ترک باید بسیار نرم باشد .
با توجه به قدمت دله و همچنین تهیه قهوه عربی ، روش های متفاوتی برای تهیه قهوه عربی وجود دارد و هر نوع از مناطق به نسبت سنت و مراسم هایی که دارند میتوانند از آن روش برای آماده سازی و دم آوری قهوه استفاده نمایند .
شما خریداران و مصرفکنندگان دانههای قهوه در ایران میتوانید دانه مرغوب قهوه را به صورت آنلاین تهیه نمایید. جهت سفارش و کسب اطلاعات بیشتر لطفا از طریق کانالهای ارتباطی زیر با ما تماس حاصل بفرمایید.
آدرس دفتر: خیابان امام ، میدان شورا ، پاساژ ثنا ، طبقه همکف واحد 23
شرکت بازرگانی عقاب سبز مهرسام عرضه کننده انواع دانه قهوه در ایران
خریدی مطمئن،کیفیت بالا و پشتیبانی حتی بعد از ارسال
قهوه را شرکتی، ارزان و با ضمانت کیفیت و فروش بخرید
ارسال بار به تمامی نقاط ایران
امیدواریم از خواندن این مطلب لذت برده باشید، برای اطلاع دقیق و لحظه ای قیمت به روز دانه قهوه با ما تماس بگیرید و یا از صفحه قیمت روز قهوه (اینجا) دیدن نمایید، همچنین برای اطلاع کامل و جامع درباره دانه قهوه به صفحه مقالات (اینجا) ما مراجعه فرمایید و با نظرات و پیشنهادات خود مارا در این امر یاری نمایید