روش های فراوری قهوه

قهوه فرانسه
طرز تهیه قهوه فرانسه
2019-08-21
قهوه سالم
چند روش برای تهیه قهوه ای سالم تر
2019-08-21

روش های فراوری قهوه

قبل از اینکه قهوه از زادگاهش فاصله بگیرد و سوار بر کشتی و یا هواپیما بشود اقداماتی بر روی آن صورت میگیرد.

این اقدامات به نام پالم گیری  خیس معروف میباشد و شامل تمامی مراحل فرآوری قهوه از زمان چیده شدن و آماده شدن برای بسته بندی و حمل و نقل میباشد.

برای به دست آوردن قهوه خوب باید ابتدا دانه قهوه از میوه قهوه جدا شود.

جداسازی دانه قهوه از میوه قهوه به دو روش خشک ( DRY)  و شسته  ( WET)  انجام میگیرد و در نهایت تنها از یکی از این روش های فراوری استفاده میشود.

اما بعضی کشور ها مایلند که فرآوری قهوه را به هر دو روش انجام دهند که به آن روش نیمه تر میگویند.

روش فرآوری خشک یا معمولی

فراوری خشک تنها روشی است که در آن تمام قسمت های قهوه درست و بی عیب میماند . در این روش میوه های قهوه را بر روی صفحه هایی بزرگ پهن میکنند و صبر میکنند تا خشک شوند و به حالت ایده آل شوند.

این فرایند به دلیل اینکه ممکن است زمان زیادی همانند چند هفته به طول بینجامد ، باید تحت نظر و مراقبت قرار بگیرد تا قهوه ها از پوسیدگی و کپک زدگی در امان بمانند.

هنگامی که میوه قهوه کاملا خشک شد ، باید قسمت خشک آن ازش جدا شود تا دانه قهوه از آن خارج شود.

کشور برزیل از روش فراوری خشک برای فراوری قهوه استفاده میکند.

روش فراوری شسته

در این روش ابتدا پوست تمامی میوه های قهوه توسط دستگاه گرفته میشود.

همچنین گاهی اوقات این عمل توسط فشار زیاد آب انجام میگیرد.

این کار توسط دست نیز میتواند انجام بگیرد اما اینکار بسیار وقت گیر و طاقت فرسا میباشد.

جدا سازی غشاء لیزی که درون میوه های قهوه وجود دارد توسط تانک های مخصوص تخمیر جدا میشود.

بیشتر این چسبندگی ها به دلیل وجود پکتین و قند موجود درون غشاء میباشد.

زمان انجام این فرایند بستگی به عواملی مانند میزان قهوه و تغییر دمای هوا میباشد.

البته در نظر داشته باشید که استفاده از روش فراوری شسته تنها برای جداسازی لیزاب از قهوه استفاده نمیشود.

همچنین روش فراوری خیس قهوه موجب بالا رفتن سطح عطر و طعم قهوه میشود و همچنین اگر این روش در زمان مناسب انجام شود درجه ای از اسیدیته به قهوه میدهد که در حالت فراوری خشک غیرممکن میباشد.

بعد از انجام این فرایند قهوه به صفحات بزرگی برای خشک شدن فرستاده میشود که حدود یک هفته طول میکشد.

با توجه به این همه داشتن مزیت فراوری خیس ، هیچ گونه تضمینی وجود ندارد که قهوه به دست آمده از کیفیت بالایی برخوردار باشد.

عمل تخمیر چیست ؟ عمل تخمیر فرایندی غیر قابل پیش بینی میباشد که بستگی زیادی به جانوران موجود تک سلولی در قهوه و آب دارد.

پس غیر معقول است که اگر در میان قهوه ها دانه هایی معیوب پیدا شود.

یکی از بد ترین دانه های معیوب استینکر نام دارد .

استینکر دارای مزه ای بسیار ناخوشایند است و اگر از مرحله ی تولید بگذرد میتواند مقدار زیادی از قهوه های تفت شده را از بین ببرد.

در کشور ها و مناطق مختلف دیگر روش های متفاوتی باری انجام فراوری وجود دارد.

برای مثال در کنیا دو بار فرایند تخمیر صورت میگیرد و این یکی از دلایل مهم کیفیت قهوه کنیا میباشد.

تصمیم استفاده از کدام روش فراوری برای کشاورزان از اهمیت اقتصادی بالایی برخوردار است.

برای مثال برای فراوری قهوه در روش شسته به مقدار زیادی آب و وسایل مخصوص دیگری نیاز است ؛ از این رو برای به صرفه بودن از روش معمولی یا همان خشک برای فراوری قهوه های روبوستا استفاده میکنند.

پالپ طبیعی قهوه

پالپ طبیعی قهوه با عنوان نیمه تر و همچنین فرایند عسلی شناخته میشود.

این اسم ها روش فرایند را توصیف نمیکند اما در کل میتوان گفت که این روش ، روشی مابین روش خشک  و تر میباشد.

این روش برای مزرعه های قهوه هم مقرون به صرفه تر میباشد و هم زمان کمتری را به خود اختصاص میدهد.

نتیجه ی این روش باعث به دست آمدن یک فنجان قهوه با غلظت بهتر نسبت به روش فراوری شسته و همچنین داشتن دانه های ترد تر و تمیز تر نسبت به روش فراوری خشک میباشد.

شروع روش فراوری عسلی همانند روش شسته میباشد.

در مرحله ی اول پوسته و گوشته ی میوه ی قهوه از دانه قهوه جدا میشود.

سپس برای پاک سازی مسیلاژ چسبیده به دانه قهوه ، دانه های قهوه را بر روی صفحات بزرگ پهن میکنند. هرچند که انجام این عمل خود یک مشکل میباشد زیرا که ممکن است به دلیل رطوبت موجود بر روی قهوه باعث فاسد شدن یا پوسیدگی قهوه شود.

به دلیل اینکه موسیلاژ دارای چسبندگی میباشد از این رو از دستگاه برای جداسازی موسیلاژ استفاده نمیکنند. معمولا برای انجام این امر دانه ها را بر روی صفحات بزرگی پهن میکنند تا خشک شود ؛ این عمل مکن است حدود یک الی دو هفته طول بکشد.

در این روش معمولا کشاورزان از دستگاه موسیلاژ زدا به جای  فشار آب بالا برای از بین بردن موسیلاژ استفاده میکنند.

البته در نظر داشته باشید که در انجام این روش ممکن است مقداری از اسیدیته های دانه قهوه از بین برود.

شما خریداران و مصرف‌کنندگان دانه‌های قهوه در ایران می‌توانید دانه‌ مرغوب قهوه  را به صورت آنلاین تهیه نمایید. جهت سفارش و کسب اطلاعات بیشتر لطفا از طریق کانالهای ارتباطی زیر با ما تماس حاصل بفرمایید.

شماره تماس : 09129780370  محمد مهرسام

اینستاگرام :@mehrsam_coffee

وب سایت : www.coffeeirani.ir

آدرس دفتر: خیابان امام ، میدان شورا ، پاساژ ثنا ، طبقه همکف واحد 23

شرکت بازرگانی عقاب سبز مهرسام عرضه کننده انواع دانه قهوه در ایران

خریدی مطمئن،کیفیت بالا و پشتیبانی حتی بعد از ارسال

قهوه را شرکتی، ارزان و با ضمانت کیفیت و فروش بخرید

ارسال بار به تمامی نقاط ایران

امیدواریم از خواندن این مطلب لذت برده باشید، برای اطلاع دقیق و لحظه ای قیمت به روز دانه قهوه با ما تماس بگیرید و یا از صفحه قیمت روز قهوه (اینجا) دیدن نمایید، همچنین برای اطلاع کامل و جامع درباره دانه قهوه به صفحه مقالات (اینجا) ما مراجعه فرمایید و با نظرات و پیشنهادات خود مارا در این امر یاری نمایید

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *