قهوه هند و تاریخچه آن
قهوه هند ! هندوستان امروز ششمین کشور بزرگ صادرکنندهی قهوه است.
قهوه هند از خانواده قهوه عربیکا و ربوستا می باشد.
ورود دانه قهوه به این کشور دارای داستان و افسانه است.
یک مسلمان هندی به نام (بابا بودان ) در بازگشت ار سفر حج هفت دانه قهوه را به شالش می بندد و از کشور یمن به ( میسوره) قاچاق می کند و در ارتفاعات بالا در تپه ای به نام چاندرا (Chandragiri) در ارتفاع 1829 متری می کارد.
امروزه این منطقه (بابا بودان گیری ) نام گرفته است، گیری به معنی تپه می باشد.
تپه های چاندرا در منطقه ی چیکاماگالورو (Chikkamagaluru ) واقع شده است.
زیر گونه بابا بودان نامش را از این افسانه گرفته است.
خارج کردن دانه قهوه سبز از عربستان غیر قانونی بوده؛
اما عدد 7 در اسلام عدد مقدسی به حساب می آید، برداشتن هفت دانه ی قهوه به دست بابا بودان میتوانسته عملی مذهبی به حساب بی آید، و این عمل سرانجام صنعت قهوه در هند به خصوص ایالت میسوره بوده است.
عرب زبان ها کنترل سختی بر روی صادرات این محصول ارزشمند به کشورهای دیگر داشتند.
و برای جلوگیری از کشت ، اجازه ی صادرات قهوه جز قهوه رُست شده را به کشورهای دیگر نمی دادند ، واین کار شجاعانه بابا بودان دست آور مهم برای کشور هند به حساب می آمد.
کشت سامان مند قهوه به سرعت و با کاشت اولین دانه قهوه به دست بابا بودان در سال 1670 شروع شد، و بسیاری از کشاورزان خرده پا به تولید این محصول پرداختند.
اولین کشت دانه قهوه به صورت مزرعه قهوه در تپه های بابا بودان و تپه های اطرافش یعنی کارناتاکا (Karnataka) در سال 1840 صورت گرفت.
در اواسط قرن نوزدهم جای پای بریتانیا در هند محکم شد و صنعت قهوه شکوفا و آماده ی صادرات شد.
همین کار باعث شد که به سرعت فرهنگ قهوه به جنوب هند کشیده شود.
در ابتدا نژاد عربیکا طرفداران بیشتری داشت.
اما به خاطر آسیپ پذیری این نژاد در برابر آفت هایی همچون زنگ برگ، گونه ی مقاوم تر ربوستا و یک گونه هیبریدی دیگر از ترکیب شدن گونه عربیکا و لیبریکا جایگزین عربیکا شد.
این گونه ی مقاوم در برابر آفت زنگ برگ خیلی زود رونق گرفت؛
گونه ربوستا دارای سهم شصت درصدی قهوه تولید هند را به خود اختصاص داده است، و رایج ترین گونه ی قهوه در این کشور گونه ربوستا می باشد.
مناطق قهوه خیز هند عبارت اند از :
مناطق ویناد (Wynad)
قسمتی از مناطق کرالا (Kerala )
شوارویس و نیلگیریس در تامیل نادو (Tamil Nadu )
تاثیر مهم صنعت تولید قهوه در هند (رقابت قهوه و چای)
کشت قهوه در هند از سال 1870 دچار کاهش شدید شد و نسبت به صنعت تولید چای در اولویت دوم قرار گرفت.
آفت زنگ برگ تاثیر زیان آوری بر روی محصول خروجی قهوه داشت، همین امر باعث شد که هزینه ی تولید قهوه کاهش یابد و مناطق زیاد زمین های کشاورزی قهوه جای خود را به کشت زارهای چای بدهند.
اما با این حال صنعت قهوه به اندازه سیلان از این بیماری ضریه نخورد و با وجود صنعت بزرگ تولید چای، هند در کنار گینه ی بریتانیا هنوز یکی از تولید کنندگان مهم تولید قهوه ایالت بریتانیا به حساب بی آید.
در سال 1940 قهوه فیلتری( قهوهای شیرین با شیر که از دانههای روست تیره قهوه (70 تا 80 درصد) و کاسنی (20 تا 30 درصد) درست میشد) درهند طرفدار زیادی پیدا کرد و به یک موفقیت تجاری تبدیل شد.
معمولا دانه های قهوه که برای این محصول استفاده می شدند دانه های قهوه عربیکا و ربوستای کشت شده در تپه های کارناتاکا، کرالا و تامیل نادو بودند.
دولت هند در سال 1942 طبق تصمیم قانون مند کردن صادرات قهوه از حمایت کشاورزان خود خبر داد.
دولت هند کنترل صادرات قهوه را به شدت افزایش داد و قهوه کشت شده کشاورزان را جمع آوری میکرد و انگیزه کشت قهوه با کیفیت بالا را در کشاورزان از بین برد و در نتیجه شکست سنگینی در کیفیت قهوه هند رقم خورد.
در دهه 1970 در هند صنعت تولید قهوه رشد بسیار زیادی داشت که تولید قهوه از حدود هفتاد تن به صد و بیست هزار تن رسید. در دهه ی نود بالای سی درصد رشد کرد و تنها رقیب کشور هند در صنعت قهوه کشور اوگاندا به حساب می آمد.
بر اساس آمار اعلام شده از طرف سازمان خوار بار جهانی در سال 2008 مساحت زمین های کشاورزی تحت زراعت قهوه سبز در هند 342 هزار هکتار بود و کل محصول کشت شده از این زمین ها به 262 هزار تن می رسید.
در سال 1995 مصرف داخلی کشور هند از 50 هزار تن به بیش از 94 هزار تن در سال 2008 رسید.
در کشور هند به ازای هر یک سال یک درصد تولید قهوه افزایش داشته که در 50 سال اخیر تولید قهوه در هند 50 درصد افزایش یافته است.
از سال 1991 اقتصاد کشور هند به اقتصاد لیبرال (آزادی خواه) تبدیل شد و صنعت بیشترین منفعت و به خصوص هزینه کمتری در نیروی کار و تولید را برد.
در سال 1993 کشور هند گام بزرگی در سوی آزاد شدن صنعت قهوه با متعهد کردن کشاورزان با تولید و فروش 30 درصدی از کشت قهوه برداشت، یعنی به کشاورزان خرد و بزرگ اجازه داده شود تا 70 و 100 درصد قهوه شان را آزادانه و با اختیار کامل خود در داخل کشور و خارج کشور به فروش برسانند.
هند دارای 250 هزار کشاورز قهوه می باشد که 98 درصد آنها کشاورزان کوچک هستن. تقریبا 80 درصد از تولید قهوه این کشور صادر میشود.
شرایط آب و هوایی و جغرافیایی کشت قهوه هند
قهوه هند در شرایط بارانهای موسمی جنوب هند کشت میشود که به آن «قهوه موسمیِ هند» هم گفته میشود. ساحل مالابار در کرالا و کارناتاکا به قهوه مخصوص اش مشهور است.
قهوه ای که با نام قهوه موسمی مالابار یا مانسون مالابار (Monsooned Malabar Coffee) شناخته میشود و نامش را از آب و هوای خاص مالابار وام گرفته.
ارتفاع کاشت بین 1000 تا 1500 متر بالاتر از سطح دریا برای قهوه عربیکا و 500 تا 1000 متر برای روبوستا است قهوههایی که در بارانها و بادهای موسمی این ناحیه در فصل تابستان و طی چهارماه به عمل میآیند و قهوه شسته نشدهای هستند که طعم نرم و ملایم و مشخصا حالت ادویه ای دارند.
مشخصات جزئی قهوه هند
گونه : عربیکا _ ربوستا
عطر : بادام زمینی _هل و دارچین
طعم : تند _ شیرین و دودی
اسیدیته : متوسط
کافئین : متوسط
قهوه پلنتیشن (مرغوب ترین قهوه هند)
دانه قهوه هند پلنتیشن 100% عربیکا سینگل اورجین India Arabica Plantation AA محصول شرکت لمیز کافی Lamiz Coffee در بستههای 250 گرمی عرضه میشوند.
در حال حاضر کشور هند یکی از تولیدکنندگان بزرگ قهوه در قاره آسیا است، که در این کشور هر دو گونه عربیکا و روبوستا کشت میشود، قهوه پلنتیشن هند با از لحاظ کیفیت و اندازه دارای تقسیم بندی خاص خود است، که AA جزو مرغوب ترین آنها محسوب میشود.
قهوه های سینگل اورجین برای علاقه مندان به طعم اصیل و منحصر به فرد قهوه با کیفیت یک منقطه مناسب است. امروزه قهوه های سینگل اورجین از طرفداران زیادی برخوردار است.
معمولا از قهوههای تک خاستگاه برای دم کردن قهوه به روشهای دمی مانند V60 ، کمکس، فرنچ پرس و … استفاده میشود.
خرید قهوه هند
شما خریداران و مصرف کنندگان دانههای قهوه در ایران میتوانید دانه مرغوب قهوه را به صورت آنلاین تهیه نمایید. جهت سفارش و کسب اطلاعات بیشتر لطفا از طریق کانالهای ارتباطی زیر با ما تماس حاصل بفرمایید.
شماره تماس : 09129780370 محمد مهرسام
اینستاگرام : mehrsam_coffee@
وب سایت : www.coffeeirani.ir
آدرس دفتر: خیابان امام ، میدان شورا ، پاساژ ثنا ، طبقه همکف واحد 23
شرکت بازرگانی عقاب سبز مهرسام عرضه کننده انواع دانه قهوه در ایران
خریدی مطمئن،کیفیت بالا و پشتیبانی
حتی بعد از ارسال
قهوه را شرکتی، ارزان و با ضمانت کیفیت و فروش بخرید
ارسال بار به تمامی نقاط ایران
امیدواریم از خواندن این مطلب لذت برده باشید، برای اطلاع دقیق و لحظه ای قیمت به روز دانه قهوه با ما تماس بگیرید و یا از صفحه قیمت روز قهوه (اینجا) دیدن نمایید، همچنین برای اطلاع کامل و جامع درباره دانه قهوه به صفحه مقالات (اینجا) ما مراجعه فرمایید و با نظرات و پیشنهادات خود مارا در این امر یاری نمایید